Dodik: Gužvu na terenu prave pojedinci poput Majkla Marfija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da gužvu na terenu prave pojedinci poput američkog ambasadora Majkla Marfija i da navodi te ambasade o "kraju Republike Srpske" sa pričom o razdruživanju nisu stav Sjedinjenih Država.

Dodik: Gužvu na terenu prave pojedinci poput Majkla Marfija

Dodik je naveo i da u politici postoje takozvane pokrivalice kada žele da pojačaju snagu muslimana u Sarajevu koji su upali u opštu depresiju zbog činjenice da nisu dobili ono što su očekivali ili su ih njihovi prijatelji od kojih su očekivali nešto izdali. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Onda se pojavi Marfi koji im da neku snagu da kaže to što kaže", rekao je Dodik novinarima u Krušedolu.

On je napomenuo da su u pres centru američke Ambasade u Sarajevu 100 odsto lokalni službenici i muslimani, a da je šef centra muslimanka koja to radi, što sa Marfijem nije teško.

"To nije stav SAD niti se Vašingtona tiče ova priča, svu gužvu prave pojedinci koji su ovdje na terenu kao što je Marfi i neki drugi ambasadori u regionu", rekao Dodik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ambasada SAD objavila je da secesija ili "razdruživanje" Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego znači kraj Republike Srpske".

Dodik danas prisustvuje u Krušedolu na Fruškoj Gori tradicionalnom Krajiškom crkveno-narodnom svesrpskom saboru "Krušedolska zvona".

NJegovo preosveštenstvo episkop sremski Vasilije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u manastirskoj crkvi Blagoveštenja Presvete Bogorodice, a potom parastos za sve Srbe koji su poginuli i nestali tokom 20. vijeka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA