Minić: Poziv poljoprivrednim proizvođačima da se prijave za nabavku mehanizacije iz Bjelorusije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić uputio je poziv poljoprivrednim proizvođačima u Srpskoj da se od 27. do 31. maja prijave na javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije iz Bjelorusije.

Minić: Poziv poljoprivrednim proizvođačima da se prijave za nabavku mehanizacije iz Bjelorusije
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

Minić je za RTRS rekao da je cilj ovog javnog poziva kvalitetna priprema pravilnika i podaci o tome koji traktori i u kojem broju će se tražiti. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Svi koji iskažu interes imaće, dodaje, prednost pri nabavci traktora nakon objavljivanja pravilnika.

On je podsjetio da je nabavka poljoprivredne mehanizacije plod dogovora predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka.

- Dogovor predsjednika Dodika i Lukašenka je spušten na nivo dva ministra, mene i ministra indrustrije Bjelorusije i potpisano je sve što treba. Idemo sa blic ispitivanjem tržišta. Molim poljoprovredne proizvođače da budu spremni za saradnju kako bi mogli pripremiti pravilnik, koji će već u junu biti objavljen. Već smo sa distributerom dogovorili i mehanizacija je već krenula prema Republici Srpskoj - rekao je Minić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA