Poziv građanima za prisustvo forumu u Ugljeviku: "Registar emisija u vazduh i procjena uticaja na kvalitet zraka"

Nevladina organizacija REIC uz podršku ECF-a i Opštine Ugljevik pokrenula je značajan projekat pod nazivom "Registar emisija u vazduh Opštine Ugljevik i procjena uticaja zagađujućih materija na lokalnom nivou". Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta vazduha i zdravlja građana na području Opštine Ugljevik i susjednih opština.

Poziv građanima za prisustvo forumu u Ugljeviku: "Registar emisija u vazduh i procjena uticaja na kvalitet zraka"

Registar emisija u vazduh pruža detaljne informacije o emisijama zagađujućih materija iz različitih izvora, uključujući industriju, saobraćaj, poljoprivredu, domaćinstva i uslužne djelatnosti. Projekat koristi napredne tehnologije za preciznu prostornu raspodjelu emisija, što omogućava detaljnu procjenu uticaja svih izvora na kvalitet vazduha. Ova procjena pomaže u boljem razumijevanju njihovog uticaja na životnu sredinu i zdravlje stanovnika. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Poziv na forum

Datum: srijeda, 19. juni 2024.

Vrijeme: 11:00 - 14:00

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Lokacija: Hotel Atlas, Ugljevik

Pozivamo sve zainteresovane građane Opštine Ugljevik i susjednih opština na forum gdje će biti predstavljeni rezultati projekta. Diskutovaćemo o uticaju emisija zagađujućih materija na kvalitet vazduha u Opštini Ugljevik. Forum pruža priliku za iznošenje mišljenja i prijedloga građana o daljim koracima za poboljšanje kvaliteta vazduha.

Kako se prijaviti?

Prijave možete izvršiti na sljedeće načine:

Popunjavanjem online upitnika https://forms.office.com/e/Xd6FKdp0S0

Slanjem prijave putem emaila na: [email protected]

Pozivom na broj telefona: +387 33 563 592

Zanimljivi podaci iz projekta

Termoelektrana Ugljevik je odgovorna za 99.9% emisija sumpornih oksida (SOx) u opštini Ugljevik.Emisije azotnih oksida (NOx) saobraćaja učestvuju sa 31% u ukupnim emisijama NOx.Domaćinstva su najveći izvor emisija čvrstih čestica (PM10) sa udjelom od 35.9%.

Vaše prisustvo i učešće su od velikog značaja za buduće korake ka čistijem vazduhu i boljem zdravlju svih nas!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA