Skupština grada Bijeljina: Javni poziv za dodjelu priznanja povodom Dana Grada

Komisija za nagrade i priznanja Skupštine Grada Bijeljine objavio je Javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu gradskih priznanja.

Skupština grada Bijeljina: Javni poziv za dodjelu priznanja povodom Dana Grada

Povodom 24. septembra – Dana Grada pozivamo sve zainteresovane političke organizacije, državne organe, preduzeća, ustanove ili druge organizacije u Gradu, kao i građane da u formi građanske inicijative dostave svoju inicijativu za dodjelu priznanja. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Odlukom o priznanjima u Gradu Bijeljina ustanovljena su sljedeća priznanja:

1. Povelja Grada Bijeljina je najviše društveno priznanje Grada koje se dodjeljuje kao poseban znak priznanja za rad i djela u oblasti stvaralaštva i rada od opšteg značaja za Grad.

2. Medalja „Knez Ivo od Semberije“ (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dođeljuje za djela koja zaslužuju opšte poštovanje i priznanje u Gradu, a posebno za djela humanizma, nesebičnog požrtvovanja u spasavanju ljudi, dobara, borbe za slobodu i ljudsko dostojanstvo, ispoljenu ličnu hrabrost i za djela koja doprinose srećnijem i humanijem življenju. Medalja „Knez Ivo od Semberije“ dođeljuje se i naročito uspješnim pojedincima i pravnim licima u oblasti poljoprivredne proizvodnje i privrede uopšte.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

3. Medalja „Filip Višnjić“ (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dodjeljuje za opštepriznati rad i djela koja su od posebnog značaja za Grad u oblasti umjetničkog rada i stvaralaštva, obrazovanja, nauke i kulture uopšte.

4. Značka Grada Bijeljina (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dodjeljuje za istaknuti rad, djela i lične uspjehe koji doprinose opštoj afirmaciji organizacija, institucija i Grada u raznim oblastima života i rada, sporta, fizičke kulture i drugim oblastima.

5. Zahvalnica

Priznanja, u skladu sa ovom Odlukom, mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama.

Inicijativa se mora dostaviti sa obrazloženjem i biografijom – za fizička lica, odnosno sa referensama za pravna i fizička lica najkasnije do 20. juna 2024. godine (četvrtak), kako bi Komisija za nagrade i priznanja utvrdila imena kandidata i predložila Skupštini Grada Bijeljina da donese Zaključak o dodjeli gradskih priznanja koja će biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina, povodom obilježavanja dana Grada Bijeljina.

Inicijative dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu: Skupština Grada Bijeljina, Komisija za nagrade i priznanja, Trg Kralja Petra I Karađorđevića br. 1, 76 300 Bijeljina.

PREDSJEDNIK KOMISIJE

 Željko Grebić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

26°

Oblačno
 • 20:00

  Kiša
  24°C
 • 23:00

  Kiša
  23°C
 • 02:00

  Kiša
  20°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

26 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 24. Jun 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI