Instagram testira oglase koji se ne mogu "preskočiti"

​Instagram je potvrdio da testira opciju obaveznog prikazivanja reklama, koje neće moći da se zaustave ili preskoče. Ovaj "reklamni blok" će se prikazivati određeni vremenski period, sa tajmerom, a tek kad se on završi, korisnik će moći da nastavi sa pregledom sadržaja.

Instagram testira oglase koji se ne mogu "preskočiti"
FOTO: DepositPhotos

Ako se ova izmjena prihvati, Instagram će postati sličan kao besplatna verzija YouTube-a (čitaj negledljiv), jer će korisnici biti "zatrpani" reklamama. Uostalom, ova društvena mreža sve više podsjeća na YouTube, jer korisnici i na njoj sve češće dijele video sadržaje, umjesto nekadašnjih statičnih fotografija. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Meta je objavila da uvijek testira načine kako da svojim oglašivačima obezbjedi dodatnu vrijednost.

Testiranje služi da prikupe važne informacije i da na osnovu njih odluče da li će izmjena postati formalna. Za sada je, kao što se moglo i očekivati, većina reakcija negativna, a pojedini korisnici su izjavili da će napustiti Instagram ukoliko ovo bude usvojeno.

Kompanija za sada nije objavila u kojem obimu sprovodi testiranje, kao i da li ga radi globalno, ili lokalizovano u određenim regionima. Takođe, ne zna se ni da li će kreatori sadržaja imati kontrolu prikaza oglasa preko njihovih sadržaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nadamo se da ovo neće biti usvojeno, ali je dobar pokazalac da je Meta spremna da ide na stranu povećanja profita, čak i po cijenu smanjenja zadovoljstva korisnika, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

29°

Oblačno
 • 20:00

  Kiša
  29°C
 • 23:00

  Kiša
  26°C
 • 02:00

  Kiša
  22°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

26 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 24. Jun 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI