Muška ekipa Akademca treća u ukupnom plasmanu na državnom nivou

Prošlog vikenda u Tuzli je održan Kup Bosne i Hercegovine za cicibane, na kojem je učestvovao i Gradski atletski klub Akademac iz Bijeljine.

Muška ekipa Akademca treća u ukupnom plasmanu na državnom nivou
FOTO: Ustupljena fotografija

Takmičenje je okupilo najmlađe atlete iz cijele zemlje, pružajući im priliku da pokažu svoje vještine i strast prema atletici, održano je na stadionu Tušanj u Tuzli pred velikim brojem posjetilaca, gdje su organizatori AK Sloboda tehnograd Tuzla pripremili sve neophodne uslove za uspješno odvijanje događaja na kojem je nastupilo nekoliko stotina takmičara iz više klubova iz cijele BiH. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Gradski atletski klub Akademac iz Bijeljine ponosno je predstavio svoje cicibane koji su se takmičili u različitim disciplinama.

Izdvajamo neke od najznačajnijih rezultata:

Luka Krstić - prvo mjesto u bacanju kugle i četvrto mjesto u vortexu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Miloš Jefić - prvo mjesto na 600 metara i drugo mjesto u štafeti 4x100 metara

Sergej Kulišić - treće mjesto u skoku u dalj i drugo mjesto u štafeti 4x100 metara

Milica Kulišić - drugo mjesto na 600 metara

Jovan Josić - drugo mjesto u štafeti 4x100 metara

Filip Mišić - drugo mjesto u štafeti 4x100 metara

U;estvovali su i takmičari koji su takođe dali svoj maksimum u disciplinama: Damjan Radenković - vortex i štafeta, Vuk Milivojević - 600 metara i štafeta, Aleksej Obradović - 200 metara i štafeta, Ivana Janković - kugla i 200 metara, Tara Ostojić - 200 metara i štafeta 4x100 metara, Lara Ćevriz - 600 metara i štafeta.

Trener Gradskog atletskog kluba Akademac, Miodrag Mišo Marjanović, izrazio je veliko zadovoljstvo nastupima svojih cicibana.

-Ponosan sam na sve naše takmičare. Svaki od njih je dao svoj maksimum i pokazao da se trud i rad isplate. Ovi rezultati su samo potvrda njihovog talenta i posvećenosti sportu.  Kup BiH za cicibane u Tuzli bio je odlična prilika za za naše mlade atletičare da steknu nova iskustva, druže se sa vršnjacima iz drugih klubova i razvijaju ljubav prema atletici. Gradski atletski klub Akademac iz Bijeljine pokazao je da ima perspektivne i talentovane sportiste, koji će u budućnosti sigurno donositi još više uspjeha svom klubu i gradu. Čestitke svim učesnicima i organizatorima na uspješnom takmičenju, a poseban aplauz od strane Uprave AK Akademac ide našim malim herojima iz Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

29°

Oblačno
 • 20:00

  Kiša
  27°C
 • 23:00

  Kiša
  23°C
 • 02:00

  Kiša
  19°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

26 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

324 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Jun 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI