Odbornica RSS Ivana Stanišić: Odrediti lokaciju za izgradnju zatvorenog bazena

- Bijeljina je grad sa više od 100.000 stanovnika i zaslužuje da u narednom periodu bude određena lokacija za izgradnju zatvorenog bazena, odnosno sportskog bazenskog centra. Smatramo da je ulaganje u sportsku infrastrukturu najvažniji preduslov za razvoj sporta i rekreativnog vježbanja u gradu. Time bismo obezbijedili održavanje sportova na vodi, ali i uslove za rekreativno plivanje, tokom cijele godine. Ovu inicijativu trebalo bi obavezno uvrstiti u dokument “Strategija razvoja grada Bijeljina (2024 – 2030)”, čija je izrada u toku – poručila je odbornica Republičke stranke Srpske Ivana Stanišić.

Odbornica RSS Ivana Stanišić: Odrediti lokaciju za izgradnju zatvorenog bazena

Stanišićeva je ovu inicijativu predložila na posljednjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina, ističući da u prilog izgradnji zatvorenog bazena posebno ide činjenica da Semberija leži na geotermalnim vodama.

 

- To otvara dodatne tehničke mogućnosti za projektovanje zatvorenog bazena, odnosno “sportskog bazenskog centra” koji je neophodan za ovoliki broj stanovnika. Projekat bi uključivao izgradnju kompleksa sa velikim sportskim bazenom, bazenom za rasplivavanje i dječijim bazenom. Zbog geotermalnih voda, jedna od mogućih i najprihvatljivijih lokacija za izgradnju su Dvorovi, što je svojevremeno i planirano u urađenom Idejnom rješenju Direkcije za razvoj grada  – navela je Stanišićeva prilikom predstavljanja inicijative novinarima.

Ona ističe da kapacitet zatvorenog bazena, koji je ranije planiran u okviru kompleksa Banje Dvorovi, nije dovoljan i da je namijenjen prvenstveno banjskom lječilištu, kao i za potrebe wellnes-a.

- Mi želimo da zadržimo Bijeljinke i Bijeljince u našem gradu, da ne moraju da odlaze na zatvoreni bazen u okolna mjesta u Srbiju ili u Federaciju BiH, nego da im pružimo sav komoditet upravo u Bijeljini. Ovo treba da bude sportski centar koji će od najmlađih vrtićkih kategorija do penzionera omogućiti zdravo vježbanje, sportske aktivnosti, kao i rekreativno vježbanje (učenje plivanja, aerobik…) - dodala je Stanišićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

26°

Oblačno
 • 20:00

  Kiša
  24°C
 • 23:00

  Kiša
  23°C
 • 02:00

  Kiša
  20°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

26 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 24. Jun 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI