Mladi iz Bijeljine završili desetodnevni boravak u Langenhagenu

Mladi iz Bijeljine koji su u organizaciji nevladine organizacije Pomoć za mladi život u okviru razmene mladih u Langenhagenu boravili od 6. septembra, u sredu ujutro otputovali su kući. Bogat desetodnevni boravak završen je gostovanjem na jesenjem SPD festu u Alfhauzenu kod Osnabrika, koji je održan na imanju porodice Dragić i susretom u gimnaziji Langenhagen u kojoj je 1995. godine i nastalo udruženje Pomoć za mladi život.

Mladi iz Bijeljine završili desetodnevni boravak u Langenhagenu

Goste iz Bijeljine u Alfhauzenu su pozdravili gradonačelnik Klaus Vubolding, predsednik SPD Alfhauzen Hari Kind, savezni poslanik Rajner Špiring, pokrajinski poslanik Klaus Peter Pope i gradonačelnik susednog Berzenbrika dr Horst Bejer. Folklorna grupa KUD-a Semberija domaćinima se predstavila srpskim izvornim pesmama i folklorom.

Susret u gimnaziji u Langenhagenu obeležen je druženjem vršnjaka, a imao je i obrazovni karakter. U saradnji s direktorkom gimnazije Irenom Krečmer, profesorkom istorije Kristijanom Bine i Radicom Drinić, profesorkom istorije iz Bijeljine, održano je poslednje predavanje iz serije Prvi svetski rat u Langenhagenu i Bijeljini.

Susret je završen zajedničkim ručkom u đačkoj menzi, a dr Željko Dragić, predsednik organizacije Pomoć za mladi život, profesorkama je predao bukete cveća.

Saradnja sa gimnazijom Langenhagen traje već 15 godina, a pokrovitelj i ovogodišnjeg susreta bio je gradonačelnik Fridhelm Fišer. Sa gimnazijom, gradskim institucijama i udruženjem Đaci pomažu život dogovoren je nastavak saradnje i dalje međusobne posete. Gosti iz Bijeljine na putu za otadžbinu posetiće i Prag.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA