Remi Radnika i Olimpika

Radnik je u Bijeljini remizirao (2:2) sa Olimpikom, dok je Mladost iz Velike Obarske poražena sa 3:1 od Zvijezde u Gradačcu.

Remi Radnika i Olimpika
Fudbaleri Radnika izvukli su remi protiv favorizovanog Olimpika i pored vođstva gostiju od 2:0.

Dalibor Pandža pogodio je nakon asistencije Sulejmana Smajića za rano vodstvo Olimpica protiv Radnik. Malo kasnije isti igrač udvostručio je prednost Vukova.

Radnik je nakon primnjena dva pogodka preuzeo inicijativu i borbenom igrom su stvorili pritisak, a kao plod takve njihove igre stigao je i pogodak.

Igrala se 37. minuta kada je Aleksandar Ćosović oduzeo loptu Kenanu Handžiću, potom je šutirao sa dvedeset metara neodbranjivo. Lopta je završila iza leđa golmana Olimpika, Senedina Oštrakovića.

U drugi dio Radnikje ušao nešto ofanzivnije, imali su loptu više u svom posjedu i do šesdesete minute su preko Jovana Vučinića u dva navrata zaprijetili, no promjene rezultata nije bilo.

U 63. minuti sjajna kontra Olimpika, Sulejman Smajić šutira, a Bodiroga uz pomoć stative ostavlja Radnik u životu.

Osam minuta kasnije Bijeljinci su uspjeli ofanzivu ka golu Olimpika krunisati golom . Milivoje Lazić šutira, Oštraković loptu kratko odbija, najbliži je bio Mirza Hasanović koji postiže izjednačujući pogodak.

U finišu susreta Bijeljinci su mogli i do pobjede, ali je iz dobre situacije loše šutirao Ademin Hadžić, tako da je ostalo do kara susreta 2:2.

 

RADNIK - OLIMPIK 2:2 (1:2)

Strijelci: 0:1 Pandža u 10, 0:2 Pandža u 20, 1:2 Ćosović u 35, 2:2 Hasanović u 72.minutu.
Igralšte: Mladosti u Velikoj Obarskoj.
Gledalaca: 100.
Sudija: Darko Obradović (Stolac) .
Žuti kartoni: Ćosović, Antić, Hasanović (Radnik, Bijeljina), Čomor, Merajić (Olimpik, Sarajevo).
Crveni karton: Ervin Jusufović (Olimpik, Sarajevo) u 85.minutu.
Igrač utakmice: Mirza Hasanović (Radnik, Bijeljina)

RADNIK: Bodiroga , Milović, Antić, Ćosović, Hasanović (od 79.minuta Hadžić), Ostojić, Memišević, Vučinić, Lazić (od 88.minuta Basrak), Krsmanović, Galešić.
Trener: Slavko Petrović

OLIMPIC: Oštraković, Merajić, Brković (od 75.minuta Šivšić), Handži , Pandža, Smajić, Subašić (od 85.minuta Gojak), Gligorov, Jusufović, Čomor, Nukić.
Trener: Mirya Varešanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA