Otvoren etno sajam "Zvuci, ukusi i mirisi tradicije"

U Bijeljini je danas otvoren Prvi međunarodni prodajni i turistički eko-etno sajam pod nazivom "Zvuci, ukusi i mirisi tradicije", na kojem učestvuje 20 izlagača iz regiona Drine i Save.

Otvoren etno sajam "Zvuci, ukusi i mirisi tradicije"

Izlagači iz nekoliko mjesta iz Srbije, Brčko distrikta i Bijeljine predstavili su sve što sami proizvode - vino, sir, suvo meso, kućnu radinost, med, a predstavile su se i eko-organizacije.

Direktor Turističke organizacija Bijeljina Jovan Ljubojević rekao je da je ova manifestacija organizovana u okviru EU programa prekogranične saradnje, a realizuje se u saradnji sa Sremskom Mitrovicom iz Srbije.

"Bijeljina je domaćin drugog dijela manifestacije, danas i sutra, a prvi je već realizovan u Sremskoj Mitrovici", naveo je Ljubojević.

Nikola Nikšić, direktor turističkog Klastera "Sveti Dimitrije", partnera u projektu koji se danas, nakon Sremske Mitrovice, realizuje i u Bijeljini, rekao je da EU posredstvom stalne radne grupe za ruralni razvoj finansirala projekat.

"Ovo će biti jedan u nizu sajmova koje ćemo organizovati po regionu. Potpisnici smo 18 gradova i opština iz Srbije, Hrvatske i BiH", rekao je Nikšić.

Pred posjetiocima dvodnevne manifestacije izlagači su predstavili bogatu ponudu proizvoda iz domaće radinosti, od hrane i pića, meda i ljekovitog bilja, do ručno izrađenih odjevnih predmeta, predmeta za domaćinstvo i unikatnih suvenira.

Organizatori sajma su grad Bijeljina i Klaster turističke mikroregije Sremske Mitrovice u Srbiji.

Sajam se održava u Galeriji gradskog Centra za kulturu, gdje se predstavlja tradicija regiona kao osnov za unapređenje seoskog turizma i ruralnog razvoja.

Sljedeći sajam ovog karaktera planiran je u Šapcu 7.i 8. marta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA