Mladost prekinula seriju Tekstilca

Izuzetno sadržajan derbi trećeg kola Prve lige Republike Srpske između Mladosti i Tekstilca pripao je domaćinu (2:1).

Mladost prekinula seriju Tekstilca

Tako je ekipa iz Velike Obarske sačuvala maksimalan učinak i istakla najozbiljniju kandidaturu za povratak u Premijer ligu, dok su Dervenćani doživjeli prvi neuspjeh.

Domaći su u većem dijelu meča kontrolisali igru, što govori i rezultat. Poveli su golom Dragiše Komarčevića u 29. minutu, na 2:0 povisio je Ivan Delić u 65, a gosti su samo uspjeli da ublaže poraz.

Strijelac za Tekstilac bio je rezervista Igor Susaković u 73. minutu.

- Gosti nisu došli da se brane, čime su pokazali da su ekipa za respekt, bez obzira na našu pobjedu. Igrali smo dobro, diktirali tempo, a mnogo nam je olakšao gol Komarčevića. Nastavili smo u istom ritmu i postigli drugi pogodak, što je bio signal da utakmicu treba polako da zatvaramo. Međutim, previše smo se povukli, što su gosti iskoristili i umalo da od gotovog napravim veresiju. Tekstilac je smanjio, ali smo sačuvali gol viška do kraja i zasluženo slavili. Ovo je opomena da se ne smijemo opuštati čak ni kada imamo prednost od dva gola - rekao je trener Mladosti Slavoljub Bubanja.

Tekstilcu je ovo prvi poraz poslije 14 utakmica, a posljednji put prije meča u Velikoj Obarskoj, teren su napustili pognutih glava još 7. marta kada su izgubili od Kozare (0:3). Na igru gostiju uticao je i rani izlazak iz igre iskusnog Dragana Jolovića, koji je zbog povrede teren napustio u 12. minutu.

- Presudilo je iskustvo, ali smo pokazali da imamo kvalitet za sami vrh. Šteta što moj gol nije donio barem bod kojim bismo nagradili naše navijače, koji su prevalili dug put kako bi nas bodrili. Moramo zaboraviti ovaj meč, okrenuti se utakmici protiv Borca i nadam se započeti novi niz nepobjedivosti - rekao je Susaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA