Saradnja na poboljšanju usluga lokalne samouprave

Delegacija "Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju opštinskih usluga" ("GIZ ORF MMS" i Švajcarske agencije za saradnju i razvoj) posjetila je u utorak, 25. avgusta 2015. godine, Bijeljinu i tom prilikom razgovarala sa predstavnicima gradske uprave o projektima koje ovaj Fond sprovodi u modernizaciji komunalnih usluga na teritoriji Grada Bijeljina.

Saradnja na poboljšanju usluga lokalne samouprave

Christophe di Marco, menadžer Fonda, upoznao je prisutne o aktivnostima i ciljevima Fonda ističući da regionalna saradnja služi zemljama jugoistočne Evrope kao alat za modernizaciju sistema pružanja usluga.

- Nastojimo da tehnička unapređenja i efikasnije šeme upravljanja, u skladu sa EU standardima, primijenimo kroz projekte koji se realizuju na području Grada Bijeljina, kao što su projekat prikupljanja podataka o morfološkoj strukturi otpada na području regije Bijeljina, pilot projekt iz oblasti energetske efikasnosti o uvođenju sistema grijanja i hlađenja u jednom od objekata Gradske uprave Grada Bijeljina, kao i projekat o upravljanju imovinom u sektoru vodovoda i kanalizacije u jugoistočnoj Evropi, koji se sprovodi sa bijeljinskim javnim preduzećem А.D. „Vodovod i kanalizacija", istkao je di Marco.

- Bijeljina je uspješno sprovela program sertifikacije opština/gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC- Business Friendly Certificate), koji je podržan upravo od strane GIZ-a i Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju opštinskih usluga, čime je pokazala riješenost da zadrži lidersku poziciju u razvoju, u ovom dijelu Republike Srpske i BiH, naglasio je prof. dr Vlado Simeunović, savjetnik Gradonačelnika.

Predstavnici Fonda upoznati su i sa projektima koji su realizovani na području Grada Bijeljina, a finansirani od strane EU, o potencijalnim projektima za koje se aplicira iz sredstava IPА fondova, kao i regionalnoj međunarodnoj saradnji Grada Bijeljina sa drugim gradovima u okruženju i Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA