Samsung lažirao potrošnju energije televizora

Nezavisni laboratorijski testovi su pokazali da su pojedini televizori južnokorejskog proizvođača Samsunga trošili manje električne energije tokom službenih testiranja nego tokom realne upotrebe. U Samsungu odbacuju optužbe.

Samsung lažirao potrošnju energije televizora

Nezavisni laboratorijski testovi su pokazali da su pojedini televizori južnokorejskog proizvođača Samsunga trošili manje električne energije tokom službenih testiranja nego tokom realne upotrebe, što je ta kompanija oštro demantovala, piše britanski list Gardijan.

Evropska komisija je saopštila da će istražiti navode o manipulacijama tokom testiranja, uz obećanje da će pooštriti propise o energetskoj efikasnosti kako bi se zabranilo korišćenje takozvanih "prevarantskih uređaja" u televizorima i drugim potrošačkim proizvodima, nakon što je nekoliko evropskih država izrazilo sličnu zabrinutost.

Očigledna nesrazmera između realne potrošnje struje televizora i rezultata testiranja, kako piše Gardijan, podsetila je na skandal sa Folksvagenom (VW) koji je prošle nedelje izbio u SAD.

Naime, VW je priznao da je 11 miliona dizel automobila širom sveta opremio softverom koji isključuje kontrolu emisije štetnih gasova kada se vozi uobičajeno, a uključuje kada vozilo prolazi testove emisije.U Samsungu odbacuju optužbe.

- Odlučno odbacujemo optužbe da je jedno od podešavanja naših TV prijemnika osmišljeno da pruži pogrešnu informaciju o performansama energije u regulatornim laboratorijskim testovima.

Motion lighting nije postavka koja se aktivira isključivo tokom testiranja. Naprotiv, to je fabričko podešavanje koja radi u laboratorijskim uslovima, kao i u domovima korisnika.

Reč je o standardnoj funkciji koja se automatski uključuje kada korisnik uključi svoj TV uređaj, i ostaje aktivna kad god korisnik gleda televizor u standardnom režimu rada.

Funkcija motion lighting je deo niza funkcionalnosti koje smo razvili kako bi se smanjio uticaj naše TV tehnologije na životnu sredinu. Izuzetno smo ponosni na ove tehnologije i radujemo se daljim inovacijama u ovoj oblasti - navode u Samsungu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI