Nastavak uspješne saradnje

Novi direktor USAID projekta za unapređenje lokalnog razvoja /GOLD/ Gabriel Abraham posjetio je danas Bijeljinu i najavio nastavak uspješne saradnje kroz podršku privatnom sektoru u gradu.

Nastavak uspješne saradnje

"U Bijeljini, kao partnerskoj lokalnoj zajednici, biće nastavljena i podrška privatnom sektoru, koja uključuje razvoj radne snage, finansijsku pomoć za sertifikaciju preduzeća i pristup novim tržištima", rekao je Abraham.

Prema njegovim riječima, u planu su obuke o načinima na koji preduzeća mogu da dođu do eksternih oblika finansiranja, pisanjem projekata i biznis planova.

Iz gradske uprave je saopšteno da je na sastanku dogovorena saradnja u organizaciji Investicionih dana u Bijeljini, čije je održavanje planirano za proljeće naredne godine.

Tokom ove manifestacije investitorima bi se predstavili privredni potencijali grada i mogućnosti za ulaganja.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je na sastanku sa Abrahamom zahvalio predstavnicima Gold projekta na donaciji "Ledis softvera" - informacionog sistema za upravljanje podacima vezanim za lokalni ekonomski razvoj.

On je potvrdio podršku gradske uprave projektima koje finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj /USAID/ i Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju /SIDA/ u ostvarivanju ekonomskog rasta i razvojnih ciljeva u Bijeljini.

Gold projekat uključuje 48 opština i gradova u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u kojima se radi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja, uključivanja privatnog sektora u donošenje razvojnih odluka, stvaranje novih radnih mjesta i efikasnije pružanje usluga na lokalnom nivou.

Grad Bijeljina je u martu 2014. godine potpisao Memorandum o razumijevanju sa organizacijama USAID i SIDA i postao partnerska lokalna zajednica u ovom projektu za unapređenje lokalnog razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI