Radni sastanak članica Lare i ženskog lobija grada Bijeljine

Rad gradske uprave u 2016. godini i položaj žena u našoj lokalnoj zajednici s posebnim osvrtom na zastupljenost žena u političkom i javnom životu bile su teme radnog sastanka članica Lare i predstavnica ženskog lobija grada Bijeljina, na kome je gost bio gradonačelnik Mićo Mićić.

Radni sastanak članica Lare i ženskog lobija grada Bijeljine

Predstavnice ženskog lobija uputile su više prijedloga i inicijativa gradonačelniku, a za neke od njih je dogovorena saradnja i realizacija.

Dogovorena je saradnja između predstavnica ženskog lobija, gradske uprave i Skupštine grada na zajedničkoj izradi Lokalnog Gender akcionog plana za grad Bijeljinu kao prvog strateškog dokumenta koji će unaprijediti rodnu ravnopravnost u našoj zajednici.

Osim toga, dogovoreno je da se uvede praksa dodjeljivanja priznanja uspješnim ženama u našoj lokalnoj zajednici povodom 8. marta, a Komisija za ravnopravnost polova grada Bijeljine u saradnji sa predstavnicama ženskog lobija će realizovati organizaciju ovog događaja. Na ovaj način će biti promovisane osobe koje su bile inspriracija u svojoj sredini i šire za značajan uticaj na ravnopravnost polova.

Na sastanku su predstavnice aktiva žena Socijalističke partije i Udruženja žena sa invaliditetom "Impuls" podsjetile da su prošle godine pokrenule inicijativu za nabavku ginekološkog stola za žene sa invaliditetom, a gradonačelnik Mićić rekao da će u toku ove godine biti izvršena nabavka ovog stola.

Pored toga, gradonačelnik je obećao da će u ovoj godini biti urađena trim staza od Bijeljine do Hasa, uređen gradski park i poboljšana iskoristivost kapaciteta Banje Dvorovi.

Radni sastanak je dio projekta „Žene za rodno odgovornu vladu" koji je finansijski podržan od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Foto: Pan radio

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI