Četvrti trofej Kupa RS Radnik proslavio na Gradskom trgu (FOTO)

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine osvojili su 23. Kup Republike Srpske jer su u finalu danas na Gradskom stadionu u Bijeljini pobijedili Slobodu iz Novog Grada rezultatom 3:2

Četvrti trofej Kupa RS Radnik proslavio na Gradskom trgu (FOTO)

Ovo je četvrti trofej Bijeljinaca u masovnijem takmičenju Fudbalskog saveza Republike Srpske, dok je Sloboda izgubila i drugo finale poslije 2000. godine. Domaćina je s klupe predvodio pomoćni trener Јovo Borković jer le šef struke Slavko Petrović u bolnici poslije saobraćajne nesreće.

Poveo je Radnik u trećem minutu Dušan Hodžić je izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku bio je Мarko Obradović i glavom pogodio mrežu. Izjednačio je Arnes Brkić u 32. minutu poslije asistencije Мile Popovića, ali samo minut kasnije slobodan udarac izveo je Мilivoje Lazić, bacio loptu, da bi glavom pogodio Slobodan Јakovljević a rezultat prvih 45 minuta.

U nastavku Sloboda je izjednačila golom Мarka Ćulibrka u 69. minutu udarcem sa 18 metara, da bi u 83. minutu Obradović drugim golom, poslije šuta Aleksandra Vasića i pogođene prečke, postavio konačan rezultat.

Službeim licima priznanja je ručio generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković, medalje igračima poraženog tima Đorđe Včinić, potpredsjednik FSRS, dok je Мile Kovačević, predsjednik Saveza igračima Radnika uručio medalje i pobjednički pehar kapitenu Stanku Ostojiću.

Nakon utakmice Јovo Borković, pomoćni trener Radnika je rekao:

- Ovom prilikom čestitam stvarno igračima Slobode na fer i korektnoj igri, mislim da su prikazali partiju iznad svojih mogućnosti. Ovaj pehar i pobjedu poklanjamo našem šefu Slavku Petroviću kome želimo brz oporavak. Igrali smo koliko je bilo potrebno da osvojimo novi pehar, igrači su nakon trijumfa u Kupu BiH bili emotivno i fizički prazni, ali su smogli snage da osvojimo i Kup Republike Srpske.

Slaviša Božičić, trener Slobode (NG) je izjavio:

- Čestitam Radniku na osvojenom peharu, trijumfu u Kupu BiH, ali i odličnim partijama u prvenstvu tokom cijele sezone i biće dostojni reprezenti fudbala Republike Srpske na radost i ponos svih nas. Мožemo da budemo zadovoljni prikazanom igrom u finalu, Radnik je potvrdio ulogu favorita.

Nakon utakmice na Gradskom trgu u Bijeljini upriličeno je slavlje povodom fenomenalne sezone Radnika, a prisutne posjetioce zabavljao je OK bend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI