Ulična akcija protiv zloupotrebe droga "Ne dozvoli da ti pomute razum"

Policijski službenici su za pet mjeseci na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina otkrili 33 krivična djela iz oblasti zloupotrebe droga, i nadležnim tužilaštvima podnijeli 22 izvještaja protiv 27 lica.

Ulična akcija protiv zloupotrebe droga "Ne dozvoli da ti pomute razum"

Za prvih pet mjeseci ove godine policija CJB Bijeljina pronašla je i zaplijenila pet grama heroina, oko dva grama kokaina, 4.792 komada medicinske droge i industrijske konoplje.

CJB Bijeljina je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, organizovao danas akciju podjele promotivnog materijala "Ne dozvoli da ti pomute razum" na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

"Sa promotivnog materijala građani će imati mogućnost da se upoznaju o štetnosti zloupotrebe opojnih droga koji će roditeljima pomoći da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji ukazali na eventualno konzumiranje droga", rekla je novinarima portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Na lecima koji su dijeljeni građanima Bijeljine prikazane su i fotografije marihuane, heroina, kokaina, ekstazije i LSD, kao i simptomi koje izazivaju.

Policijski službenici CJB Bijeljina su tokom godine nekoliko puta održali predavanja u školama na temu štetnosti zloupotrebe opojnih droga.

Promotivni materijal izradilo je Ministarstvo unutašnjih poslova Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    16°C
  • 23:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI