Slijepi dječak Denis Barta i Mikula večeras na Otvorenoj sceni

Večeras, 01. jula 2016. godine u okviru manifestacije " Otvorena scena 2016" na platou ispred Centra za kulturu od 20:00 časova nastupaju Denis Barta i Bojan Mikulić Mikula sa bendom.

Slijepi dječak Denis Barta i Mikula večeras na Otvorenoj sceni

Osamnaestogodšnji Denis Barta je rođen u Italiji u šestom mjesecu i imao je samo 520 grama.

Sedmi dan po rođenju urađena mu je operacija na srcu, a već četrdeseti dan rapidno gubi vid i nakon tri operacije na očima, koje nisu uspjele Denis ostaje u potpunom mraku.

Mrak nije jedini problem s kojima se susreće ovaj mladić. On boluje i od autizma, a takođe je imao i više epilepičnih napada koji su ostavili velika oštečenja na mozgu.

Uprkos tome, dječak koji boluje od autizma i epilepsije, sa samo tri godine naučio je svirati klavir, a danas piše tekstove i pjeva.

Novac koji Denis zaradi na svirkama nisu dovoljni za nastavak liječenja u Italiji pa je večerašnji nastup na "Otvorenoj sceni" prilika da se pomogne ovom talentovanom i hrabrom mladiću.

Bojan Mikulić Mikula rođen je u Banjaluci 1973. godine, a odrastao u selu Nožičko, kod Srpca.

„Supa je bila vrela", „Tehnološki hendikepiran", „Da ja teb' kažem", „Tol'ko o tom", a u zadnje vrijeme i „Kaš ze žent", odavno su hitovi na Internetu.

Živio je u Minhenu, te studirao na Odsjeku za njemački jezik i književnost u Banjaluci. Danas živi i radi u Beogradu.

Prvi album „Sloboda i druge bajke" objavio je 2015. godine. Dva svoja spota, za pjesme "Zimski rege" i "Ćutim ja" upravo je snimao u Bijeljini, a predstojeći nastup na "Otvorenoj sceni" koji će biti kombinacija koncerta i stand-upa, biće prvi pred bijeljinskom publikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    10°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI