Proširenje toplovodne mreže u Bijeljini

Gradska toplana u Bijeljini proširuje toplovodnu mrežu u zoni najužeg centra grada.

Proširenje toplovodne mreže u Bijeljini

Planirano je da se do početka sezone grijanja na mrežu priključe objekti gradske uprave i Narodne biblioteke "Filip Višnjić", a proširenje cjevovoda omogućiće u budućnosti i priključnje drugih poslovnih i stambenih zgrada. Vrijednost radova, koji bi trebalo da budu završeni do kraja avgusta, je 300.000 maraka.

Toplovodne cijevi na trasi dužine 280 metara premostile su najfrekventnije saobraćajnice u centru Bijeljine, koje su nekoliko dana zatvorene za saobraćaj. Ovim je omogućeno da se na mrežu gradskog grijanja priključe novi korisnici na centralnom gradskom trgu i pripadajućim ulicama u centru grada.

- Povećanjem broja korisnika mi smanjujemo fiksne troškove, tako da bi u perspektivi mogli čak razmišljati i o smanjenju cijene grijanja, rekao je Radomir Marjanović, direktor Toplane AD. Narodna biblioteka Filip Višnjić do sada se zagrijavala sopstvenom kotlovnicom na lož ulje. Planiraju da će na 1000 kvadratnih metara grijne površine godišnje ostvariti uštedu veću od 10.000 maraka.

- Uz maksimalnu štednju, grijanje desetak sati dnevno i nismo grijali vikendom, tako da priključak na gradsku toplovodnu mrežu i cijena koja će biti stavarno prihvatljiva i inače je znatno povoljnija, kaže Јovan Cvjetković, direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić".

Proširenje toplovodne mreže imaće i značajne efekte za smanjenje zagađenja vazduha, posebno u najužem centru grada. Proširenje toplovodne mreže započeto je prije tri godine, ali je bilo prekinuto zbog poplava i nedostatka novca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA