Gimnazijalci iz Langenhagena u posjeti Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za goste iz bratskog Grada Langenhagena, koji borave u posjeti Bijeljini.

Gimnazijalci iz Langenhagena u posjeti Bijeljini

Đaci iz Gimnazije iz Langenhagena, sa nastavnicom matematike, posjetili su Bijeljinu u okviru projekta razmjene mladih između Langenhagena i Bijeljine.

- Velika mi je čast što učestvujem u projektu razmjene mladih između Langenhagena i Bijeljine. Već sam četvrti put u ovom Gradu i svaki put se mnogo obradujem kada treba da idemo u posjetu Bijeljini. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju, te da će ovaj projekat sve više da se razvija - izrazila je očekivanje Kristijan Bine, nastavnica matematike u Gimnaziji Langenhagen.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da Grad Bijeljina sa Gradom Langenhagenom sarađuje 19 godina, te da su već devet godina bratski Gradovi.

- Sarađujemo u različitim oblastima, a najviše preko Organizacije „Pomoć za mladi život" iz Langenhagena i omladinskih udruženja Grada Bijeljina. Takođe, osim institucija ova dva dva Grada, saradnja se proširila i na školstvo, te nam je velika čast što smo danas ugostili gimnazijalce iz Langenhagena i sa njima razmijenili iskustva o obrazovanju u Njemačkoj - naveo je Mićić.

Željko Dragić iz Organizacije „Pomoć za mladi život" naveo je da, nakon ove oktobarske posjete mladih iz Langenhagena Bijeljini, u decembru očekuju mlade iz Bijeljine da dođu u posjetu Langenhagenu.

- Oko 20 mladih iz Njemačke boravili su u Bijeljini za Slavu Grada „Svetog Pantelejmona" u avgustu ove godine i veoma su zadovoljni kako su dočekani u svom bratskom Gradu. Ovakve posjete su izuzetno značajne za razmjenu iskustava mladih i unapređenje života omladine u oba Grada, na osnovu preuzimanja pozitivnih ideja da bi se poboljšao kvalitet života mladima - poručio je Dragić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA