Djeca iz bijeljinskih vrtića nastupila za socijalno ugrožene vršnjake (FOTO)

U Bijeljini je večeras održano drugo veče humanitarne priredbe "Razigrana jesen" na kojoj su nastupila djeca iz tri bijeljinska vrtića.

Djeca iz bijeljinskih vrtića nastupila za socijalno ugrožene vršnjake (FOTO)

Cilj humanitarne priredbe „Razigrana jesen" je da okupi što veći broj djece iz vrtića i predškolskih ustanova, kako bi zajedničkim nastupom i druženjem, predstavljajući svoje talente roditeljima, prijateljima i svim zainteresovanim građanima, prikupili prilog koji će biti doniran u humanitarne svrhe.

Sinoć su nastupila djeca iz četiri vrtića: "Čika Jova Zmaj", "Bambino", "Bubamara" i "Štrumpfograd".

Večeras su svoje veče imala iz djeca iz vrtića: "Dragan i Zoran", "Nody" i "Petar Pan".

U sklopu priredbe je organizovana i prodajna izložba dječijih likovnih radova. Ulaznica, kao i cijena dječijeg likovnog rada na izložbi, je dobrovoljni prilog. Prikupljeni novac, slatkiši i igračke namijenjeni su za socijalno ugroženu djecu sa područja Bijeljine, a Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske podržalo je projekat sa 3.000 KM.

"Od prikupljenih priloga napravićemo humanitarne pakete vrijednosti 50 KM. Prve godine uspjeli smo da napravimo 20 paketa, prošle 32, a ove godine se nadamo isto toliko ili više. Paketi će biti podijeljeni socijalno ugroženim porodicama sa prostora opštine koje imaju malu djecu", rekao je predsjednik Udruženja građana "Glas mladih evropske Bijeljine" Srđan Abadžić.

Humanitarna priredba "Razigrana jesen" prvi put je organizovana u Bijeljini 2012. godine, a tema ovogodišnje priredbe je porodica i odnos nadležnih institucija prema njoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA