Obradović vodi Radnik ka trofeju

Slično kao i prošle godine, ekipa Radnika biće jedini predstavnik Republike Srpske u završnici Kupa BiH, a sigurnom pobjedom od 5:1 nad Rudarom iz Kaknja Bijeljinci su nastavili put ka odbrani trofeja.

Obradović vodi Radnik ka trofeju

Radnik je već u prvom meču u Kaknju najavio prolaz u četvrtfinale pošto je pobijedio sa 1:0, ali je u revanšu pokazao još veću snagu i došao do ubjedljive pobjede. Malo je falilo da se ponovi 7:1 iz prošle sezone, kada su ova dva tima takođe igrala u osmini finala. U pobjedi od 5:1 briljirao je napadač Marko Obradović koji je postigao četiri gola, čime je dokazao da je u odličnoj formi.

- Rutinska pobeda, nismo potcenili protivnika, izašli smo u najjačem sastavu i krenuli ozbiljno od početka. Oni su takođe došli u jakom sastavu, jer su imali loše iskustvo od prošle godine kada su igrali sa kombinovanom ekipom. Dali su gol u prvom minutu, ali onda smo preuzeli stvar u svoje ruke i držali konce sve do kraja. Drago mi je što sam dao četiri gola, to je teško i na treningu, ali je ekipa odigrala vrhunski i nije bilo teško pospremiti sve te lopte u gol. Kada je ekipa dobra, uvek neko iskoči, danas sam to bio ja, sutra će možda neko drugi. To je ono što nas krasi - rekao je Obradović.

On vjeruje da njegova ekipa može ponoviti rezultat iz prošle sezone kada je podigla pehar u najmasovnijem takmičenju u BiH.

- Verujem da uz puno rada i sreće možemo ponovo do trofeja. Napravili smo finu ekipu, puno smo efikasniji nego prošle godine i verujem u tim. Idemo na osvajanje i Kupa RS, shvatamo kupove ozbiljno, jer trofej je trofej. Trudićemo se da budemo dobri i u prvenstvu pa ćemo videti koji su nam dometi tamo - dodao je Obradović.

Za razliku od njegove ekipe, Slavija i Kozara nisu mogle do plasmana među osam najboljih timova u Kupu. Nakon debakla u Doboj Kaknju, gdje je Mladost slavila sa 6:1, Slavija je izgubila i na svom terenu sa 0:2 i tako se oprostila od daljeg takmičenja. Za razliku od njih, Kozara je imala aktivan rezultat iz Sarajeva gdje je uz dobru igru poražena sa 1:3, ali je teško stradala u Gradišci gdje je "bordo" tim slavio sa ubjedljivih 5:0. Ekipa Velimira Stojnića tako se može posvetiti obavezama u Prvoj ligi RS, a Kozaru vjerovatno očekuje kazna zbog neprimjerenog skandiranja navijača.

Ostali rezultati: Radnički - Bosna Sema 3:2 (prvi meč 0:6), Velež - Zrinjski 1:2 (0:3), Široki Brijeg - Sloboda (0:1), Goražde - Željezničar (1:5). Travnik je već ranije obezbijedio prolaz dalje protiv Orašja (1:1, 3:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

19°

  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    10°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI