Snježana Tomić iz Bijeljine novi predsjednik konferencije mladih

Snježana Tomić iz Opštinske organizacije /OO/ Crvenog krsta Bijeljina izabrana je danas za predsjednika konferencije mladih Crvenog krsta Republike Srpske.

Snježana Tomić iz Bijeljine novi predsjednik konferencije mladih

Na današnjoj konferenciji mladih Crvenog krsta Republike Srpske, održanoj na Palama, za potpredsjednike su izabrani Mladen Blagojević iz OO Crvenog krsta Foča i Nikolina Dragutinović iz OO Crvenog krsta Zvornik.

Izabrano je i Predsjedništvo koje čine predstavnici devet regija Republike Srpske.

Dosadašnji predsjednik konferencije mladih Crvenog krsta Republike Srpske Rade Marković rekao je novinarima da imaju brojne aktivnosti u kojima mladi učestvuju, kao što su obilježavanje istorijskih datuma, organizovanje kampova za mlade i akcija darivanja krvi, kviz takmičenja, te obuke u pružanju prve pomoći.

On je dodao da su mladi zadovoljni i da vole rad u svojoj lokalnoj zajednici.

"Problem sa kojim se susrećemo jeste veoma mali broj mladih koji žele da volontiraju i zato im moramo probuditi svijest o važnosti volontiranja u njihovoj društvenoj zajednici, jer upravo tako mogu naučiti kako pružiti pomoć i spasiti na kraju jedan život", rekao je Marković.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović izjavio je da društvo u cjelini treba da radi sa mladim ljudima i da im pruži podršku.

"To se odnosi na zdrav stil života, borbu protiv narkomanije, pušenja, alkoholizma i svih poroka koji prijete njihovom zdravlju, kao i prevenciju polno prenosivih bolesti", rekao je Mihajlović.

Na konferenciji je izabrano novo rukovodstvo i predstavljeni su izvještaji o radu mladih u 2016. godini iz devet regija, a to su Krajina, Prijedor, Doboj, Mrkonjić Grad, Birač, Semberija, Sarajevsko-romanijska regija, Istočna Hercegovina i Stara Hercegovina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI