Koliko košta pokretanje online prodavnice i koje su prednosti?

Koliko košta pokretanje online prodavnice i koje su prednosti?

Elektronska trgovina bilježi značajnu stopu rasta iz godine u godinu. Ako je nekome nekome "pogodovala pandemija", to su upravo oni koji su ranije prepoznali prednosti internet trgovine i bili spremni za vrtoglavu ekspanziju koja se desila 2020. godine.

Ako ste uvjereni da je ovo samo trenutni pozitivni efekat, razmislite dva puta! Nakon što su kupci iskusili sve ključne prednosti online trgovine, kao što su širok asortiman robe, kupovina u bilo koje doba dana ili noći, plaćanje putem kartica ili pouzećem i dostava robe na kućnu adresu, da li će se zaista vratiti tradicionalnom obilaženju maloprodajnih objekata?

Ako ste tek sada naučili ovu važnu lekciju ili je e-prodavnica nešto što ste već ranije planirali, pripremili smo za vas pregled važnih informacija vezanih za otvaranje online prodavnice.

Prednosti

Ljudi su "izmislili" računare da bi im predali zamarajuće poslove u zamjenu za kvalitetno provedeno vrijeme. E-commerce platforme imaju isti cilj: da pojednostave preduzetništvo. Online prodavnica ima višestruku ulogu: služi kao virtuelna lokacija za trgovinu, oponaša ličnog prodavca za klijente i služi kao softver za menadzment prodaje.

Troškovi otvaranja online prodavnice višestuko su niži od istog poduhvata u realnom okruženju!

U početku, troškovi održavanja online prodavnice bi mogli da vas zbune. Mogli biste da pomislite "Dobro, moram otvoriti online šop na nekoj e-commerce platformi, moram da zakupim ime domena,  dodam metode plaćanja..”.

I bićete u pravu, ima posla i troškovi postoje, ali ukoliko dolazite iz pozicije “imam ideju - nemam para” ne postoji jeftiniji način da je plasirate u svijet. Ukoliko ste početnik u e-commerce biznisu i niste sigurni kako će se vaš proizvod plasirati, najtoplije savjetujemo da ne žurite sa krupnim ulaganjima. Za početak, otvorite Facebook stranicu i Instagram profil vašeg biznisa i izaberite najpristupačniji paket na e-commerce platformi. Ako ste se tu dobro snašli i postoji interesovanje za vaš proizvod, pređite na skuplji paket i otključajte dodatne opcije.

Troškovi pokretanja Online prodavnice u slučaju angažovanja programera

Programiranje - Cijene kodiranja najjednostavnije online prodavnice se kreću od 500KM-2000KM.
Dizajn - Pored kodiranja potrebno je da dizajner kreira izgled vaše online prodavnice i to može koštati od par stotina do par hiljada KM.
Registracija domena - Cena registracije domena je oko 20KM godišnje.
Hosting Online prodavnice (prostor na serveru) je najmanje 100KM godišnje za male prodavnice.
Održavanje - Nakon kreiranja online prodavnice programeri vam nude tehničko održavanje koje naplaćuju mesečno.

Pokretanje Online prodavnice na ovaj način vas može koštati mnogo i proces kreiranja traje dugo.

Troškovi pokretanja BDBOX Online prodavnice

Osnovne opcije za online prodaju na BDBOX platformi postoje već u StartupBOX paketu koji košta 300BDT (~30KM) i plaća se JEDNOKRATNO. Taj osnovni paket je dovoljan da napravite prve korake u online prodaji. Ako se pokaže da postoji interesovanje za vaš proizvod ili uslugu, tek tada se možete odlučiti za neki od BDBOX paketa koji se plaćaju mjesečno i nude dodatne funkcionalnosti. Više o paketima možete pročitati ovdje.

Troškovi otvaranja BDBOX online prodavnice su zanemarljivi u poređenju sa pokretanjem online prodavnice angažovanjem programera.

Pokrenite svoj Online šop još danas!
BDBOX - sve u paketu!