Grad Bijeljina nudi brojne subvencije građanima

Gradska uprava Bijeljine formirala je mobilne timove iz svojih odjeljenja koji će obilaziti mjesne zajednice i informisati građane o subvencijama koje grad nudi, a svi podaci sažeti su u brošuri simboličnog naziva Da li ste znali?, rekao je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubiša Stanišić gostujući u Jutarnjem programu BN televizije.

Grad Bijeljina nudi brojne subvencije građanima

Da li ste znali da grad Bijeljina nudi brojne subvencije svojim građanima? Ko ima pravo i kako može da ga ostvari? Odgovore će dati mobilini timovi pet resornih odjeljenja Gradske uprave, koji su formirani na inciijativu gradonačelnika Ljubiše Petrovića, kako bi se svi stanovnici informisali o svojim pravima, navodi načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubiša Stanišić. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Grad daje subvencije za:

- novorođeno dijete,

-  za boravak djece u privatnim vrtićima,

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-  subvencije za đačke karte za osnovne i srednje škole,

-  za kupovinu školskog pribora,

-  za kupovinu senzora za djecu oboljelu od dijabetesa,

-  tu je i besplatna užina za romsku populaciju,

Kako se mogu ostvariti stipendije? Sve je objašnjeno kratko, sažeto sve na jednom mjestu u brošuri Da li ste znali? Naravno brošure se mogu dobiti u Odjeljenju za društvene djelatnosti. Naši službenici ih nose po terenu, dijele po mjesnim zajednicama, a ima je i u elektronskom formatu.”

Grad će i ove godine podijeliti besplatne udžebnike za đake, a rekontrukcija i izgradnja školskih objekata jedan su od prioriteta koji će biti realizovani do kraja 2024. godine, kaže Stanišić.

“Prevashodno mislim na početak izgradnje prve faze sportske dvorane, nastavak izgradnje Osnovne škole u Crnjelovu, nastavak izgradnje prihvatilišta za djecu u riziku, izgradnja zgrade za romsku populaciju i ono na što smo poseban akcenat stavili je izgradnja sportskih terena.”

Dodaje da je u planu i rekonstrukcija sedam igrališta.

“Treba da se raspiše konkurs za rekonstrukciju kompletnog igrališta OŠ Knez Ivo u Račanskoj ulcii, Dvorovima, Bogdanović placu, Janji, sedam igrališta u okviru Odjeljenja za društvene djelatnosti, naravno idemo i u rekonstrukciju škola.”

Građane Bijeljine očekuje mnoštvo iznenađenja u okviru predstojećih Pantelinskih dana, navodi Stanišić. Najavio je niz kulturnih i sportskih manifestacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA