Imenovanje Kukića za predsjedavajućeg Savjeta ministara je stvaranje krize

Jedan od kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Borjana Krišto smatra da prijedlog "platformaša" da na to mjesto imenuju Slavu Kukića, predstavlja stvaranje krize u BiH, napominjući da je BiH demokratska država.

Imenovanje Kukića za predsjedavajućeg Savjeta ministara je stvaranje krize

"Mora se poštovati princip rotacije i na to mjesto trebalo bi izabrati hrvatskog predstavnika, i to onog koji predstavlja 90 odsto Hrvata u BiH", izjavila je Krišto Srni.

Prema njenim riječima, takav pristup uvažavanja Hrvata je i poštovanje duha i slova Dejtonskog sporazuma a i Ustava BiH.

"Ovakvo stanje koje zagovaraju lider SDP BiH Zlatko Lagumdžija i njegovi saradnici, ne samo da unazad vraća BiH već i njeno okruženje", smatra Borjana Krišto.

Predsjedništvo BiH predložilo je prije dva dana Parlamentarnoj skupštini BiH Slavu Kukića za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Kukić, koji je kandidat stranaka okupljenih oko platforme, dobio je sedam bodova, kandidat Narodne stranke "Radom za boljitak" Mladen Ivanković Lijanović šest, a kandidat dva HDZ-a Borjana Krišto pet bodova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA