Podrška grada realizaciji omladinskih projekata

Predstavnici četiri omladinske nevladine organizacije i udruženja potpisali su sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem ugovore o finansiranju projekata u oblasti omladinskog organizovanja i borbe protiv štetnih uticaja.

Podrška grada realizaciji omladinskih projekata

Za ova četiri projekata iz gradskog buddžeta je izdvojeno 13.000 konvertibilnih maraka, od čega je 10.200 KM namijenjeno za finansiranje projekata omladinskog organizovanja, a 2.800 KM za projekte borbe protiv štetnih uticaja.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Mićić je istakao da gradska uprava nastoji da prepozna potrebe i probleme sa kojima se mladi sreću i da pokušava da zadovolji jedan dio tih potreba kroz podršku omladinskim projektima.

- Grad finansira nevladine organizacije na dva načina, jedan dio sredstava se dodjeljuje za materijalne troškove i rad ovih organizacija, a drugi dio sredstava odlazi na projekte koji su dobili najviše bodova na javnom konkursu.

U oblasti omladinskog organizovanja finansijsku podršku Grada su dobili projekti „Najviša kultura" Teatra mladih Ubuntu, projekat PRONI centra za omladinski razvoj „Lokalni volonterski servis Bijeljina" i Svetosavska omladinska zajednica za projekat „Svetosavlje u mom gradu".

U oblasti borbe protiv štetnih uticaja, nevladinoj organizaciji, Grad će finansijski podržati projekat „Prevencija štetnih uticaja kod djece - Internet i djeca" nevladine organizacije „Svijet za Balkan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA