Ban Ki Mun: Biće teških posljedica

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun upozorio je sirijske vlasti da će biti "teških posljedica" ako su upotrijebile hemijsko oružje.

Ban Ki Mun: Biće teških posljedica

"Svakom upotrebom hemijskog oružja, kakvo god ono bilo i ko god ga koristi i pod kakvim god okolnostima, krši se međunarodno pravo. Takav zločin protiv čovječnosti treba da ima teške posljedice za onog ko ga je učinio", upozorio je Ban Ki Mun jutros tokom posjete Seulu.

Generalni sekretar UN rekao je da navodi o upotrebi hemijskog oružja predstavljaju težak izazov za cjelokupnu međunarodnu zajednicu i čovječanstvo, tim više što se napad, prema izvještajima, desio u trenutku kada je misija stručnjaka UN bila u zemlji.

"Ne mogu da zamislim nijedan dobar razlog za bilo koju stranu - bilo vladu ili opoziciju - da odbije da se istragom utvrdi istina o ovom događaju", poručio je Ban.

Kao i mnogi drugi svjetski lideri, nevladine organizacije i međunarodne institucije, Ban Ki Mun je ponovo zatražio da se dozvoli timu eksperata UN da ispita navode o hemijskom napadu i rekao da nema vremena za gubljenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA