Mladi lideri iz dijaspore u julu u Beogradu

Beograd će u julu postati inkubator ideja mladih preduzetnika. Dvodnevna međunarodna konferencija mladih lidera dijaspore će okupiti buduće lidere iz 26 zemalja koji predstavljaju omladinu sa pet kontinenata.

Mladi lideri iz dijaspore u julu u Beogradu

Uperiodu od 15. i 16. jula u Sava Centru će mladi sa svih fakulteta, iz poslovnog sektora, vlade, nevladinih organizacija, obrazovnog i kulturnog sektora učestvovati na ovom skupu sa ciljem da se prošire njihove perspektive u preduzetništvu, obrazovanju i liderstva.

"Razumevanje između srpske omladine u dijaspori i u Srbiji je od presudnog značaja" ističe Tijana Arnautović, predsedavajuća na konferenciji i dodaje da će tema konferencije biti: „Mostovi koje danas gradimo pripremaju lidere sutrašnjice". "Imaćemo jako dobre govornike na predstojećoj konferenciji. Iz San Franciska, iz Dubaija, iz Engleske, Kanade, Austrije, sa svih kontinenata. Oni će nam govoriti o svojim poslovnim iskustvima, imaće iskustvene poruke za buduće lidere. Mlada generacija može mnogo toga da stvori, i ono što mi danas radimo sigurno će se reflektovati za 20, 30, za 50 godina, ali nam je neophodna savetodavna pomoć starije generacije. Eto, govornici će nam biti stariji i iskusniji ljudi, oni koji mogu našu snagu i motivisanost da vode i usmeravaju» naglašava Tijana Arnautović.

Program konferencije je u potpunosti prilagođen mladim liderima. Privredna komora Srbije je podržala ovaj projekat sa ciljem da se mladima ukaže na mogućnosti finansiranja malih i srednjih preduzeća i mladih preduzetnika. Veoma velika pažnje biće posvećena investiranju i načinu na koji Srbija može razviti efikasniji model finansiranja i podrške inovacijama.

Investiranje u Srbiju i region će biti predočeno kroz trenutne aktivnosti i mogućnosti ulaska na tržište, načine na koji novi proizvod može biti lansiran na tržište. Očekivani rezultati konferencije jesu razvijanje veza dijaspore sa Srbijom, i povezivanja mladih iz sledećih zemalja: Australije, Austrije, Belgije, Bosne u Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Danske, Engleske, Finske, Francuske, Grcke, Holandije, Italije,Kanade, Kine, Mađarske, Nemačke, Novog Zelanda, Rusije, SAD-a, Srbije, Slovenije, Švajcarske, Španije, i Švedske.

Dodeljivanje "30 nagrada" najuspešnijim mladim liderima iz dijaspore i Srbije mlađim od 30 godina je smišljeno da ohrabri i podstakne preduzetništvo među mladima i razvije takmičarski duh za sledeću generaciju. U cilju najbolje razmene znanja i iskustva na konferenciji će biti predstavljene mogućnosti za praksu i strateško razmišljanje.

Ko sve može da se prijavi na konferenciju?

Mladi svet iz Dijaspore i Srbije Internacionalne Organizacije Akademske Institucije i Istraživači Profesionalna Udruženja Komunalne Grupe Vlada Privatni sektor i svi ostali koji su zainteresovani da rade na razvoju i intergraciji Srpske omladine širom sveta.

Za ucešće potrebno se registrovati na:

http://www.futuregloballeadership.com/sr/2011-belgrade

Projekat su podržali Vip mobile, Privredna Komora Srbije, Privredna Komora Beograda, Bel medic, ekapija i mnogih drugi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

19°

  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    10°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI