Počela sjednica NS RS

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je danas u Banjaluci raspravom o dnevnom redu, koji još nije utvrđen.

Počela sjednica NS RS

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je danas u Banjaluci raspravom o dnevnom redu, koji još nije utvrđen. Poslanici opoziocionih partija smatraju da bi sa dnevnog reda sjednice trebalo da bude povučen Nacrt zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO), jer, kako tvrde, nije dobio podršku skupštinskog odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku, dok poslanici vladajuće koalicije smatraju da bi nacrt zakona trebalo da ide u redovnu parlamentarnu proceduru.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, nakon rasprave o dnevnom redu, dao je jednočasovnu pauzu kako bi skupštinski odbor za zdravstvo, rad i socijalnu politiku dao konačno mišljenje o Nacrtu zakona o PIO. Četiri člana ovog odbora su na jučerašnjoj sjednici bila za razmatranje ovog nacrta zakona u redovnoj skupštinskoj proceduri, dok su četiri člana tog odbora bila protiv.

Poslanici Narodne skupštine RS danas bi trebalo da po hitnom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije. Na sjednici bi hitnom postupku trebalo da budu razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o apotekarskoj djelatnosti.

Pred poslanicima su i prijedlozi zakona o Ustavnom sudu RS i o boravišnoj taksi i Prijedlog zakona o Sudskoj policiji RS. Predviđeno je razmatranje Prijedloga zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova, Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o notarima, kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju. Narodna skupština treba da razmatra i Nacrt zakona o spomenicima i spomen-obilježjima oslobodilačkih ratova

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA