Google upozorava na malware programe

Google je otkrio da može da identifikuje računar zaražen nekim od zlonamernih programa od strane proxija koji se koriste za obradu zahteva za pretraživanje.

Google upozorava na malware programe

Google je počeo da upozorava neke korisnike koji poseduju malware programe na svojim računarima, nakon što je uvideo da neobičan promet pretraživanja dolazi kroz mali broj posrednika poslužitelja zvanih proxy.

Kompanija je na ovaj slučaj upozorila i putem posta na svom blogu. Google je postavio obaveštenja na vrhu rezultata pretrage putem Google-a za korisnike čiji promet je dolaze kroz ove proxije.

"Obaviještenje upozorava korisnike da je njihov računar je zaražen softverom koji presreće njihovu povezanost s Google-om kao i sa drugim sajtovima", rekao je u postu  Damian Menscher, inženjer Google sigurnosti .

Google se nada da će uspešno pomoći korisnicima da ažuriraju svoj antivirusni softver i uklone infekciju.

"Mislim da ono što Google radi treba pohvaliti, kao i sve one koji upozoravaju korisnika računara o prijetnji a to mora biti dobra stvar", rekao je Graham Cluley, viši tehnološki konsultant u Sigurnosnoj kompaniji Sophos.  "Ali, nažalost i neizbežno, tu je potencijal za internet kriminalce koji mogu da oponašaju Google upozorenja i time usmere korisnike na opasna preuzimanja ", kazao je Cluley.

Google je saopštio da su naišli na ovaj neobičan promet pretraživanja tokom redovnog održavanja na jednoj od svojih baznih centara. Nakon saradnje sa sigurnosnim inženjerima u nekoliko kompanija koje su slale neuobičajen promet, Google je utvrdio da računar sa takvim  ponašanjem bio zaražen posebnom vrstom malware-a o kom proizvođač nije dao pojedinosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    19°C
  • 20:00

    16°C
  • 23:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI