Čaves: Pobediću rak, kandidujem se na sledećim izborima

Venecuelanski predsednik Ugo Čaves izjavio je danas da će pobediti tešku bolest od koje boluje i izrazio uverenje da će pobediti na izborima sledeće godine i ostati na vlasti još najmanje šest godina.

Čaves: Pobediću rak, kandidujem se na sledećim izborima

„Prvi ciklus (hemoterapije) uspešno je završen. I sada spremamo se za drugi ciklus", obnarodovao je Čaves u direktnom telefonskom obraćanju na državnoj televiziji. Navodeći da počinje drugi ciklus lečenja uz primenu i drugih oblika lečenja, Čaves je obećao narodu da će pobediti rak i naglasio da je „uveren da će ponovo osvojiti izbore sledeće godine i ostati na vlasti u Venecueli još, najmanje šest godina".

Čaves je dodao da postoje razlicite načini borbe do konačne pobede i uklanjanja svake opasnosti od prisustva malignih ćelija u njegovom telu, prenela je agencija AP. Američka agencija navodi da je to prvo obraćanje Čavesa koji 28. jula slavi 57. rođendan, na državnoj televiziji od odlaska na Kubu prošle subote radi podvrgavanja hemoterapiji.

Predsednik Venecuele 1. jula potvrdio je da mu je operacijom na Kubi tokom juna uspešno odstranjen tumor, čime je okončao višenedeljne spekulacije o svom zdravstvenom stanju i do tada nezabeleženom odsustvu iz javnog života. Čaves nije otkrio koja vrsta tumora je u pitanju, niti u kojemm delu tela je pronađena, ali su zvaničnici u Karakasu ranije rekli da je reč o apscesu u predelu kuka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA