Ajkula napala surfera u Australiji

Jedan surfer zadobio je teške povrede ruke i lica kada ga je na obali Novog Južnog Velsa, severno od Sidneja, napala ajkula, javio je Frans pres. To je već druga osoba napadnuta u toj oblasti u poslednjih nedelju dana, navodi francuska agencija.

Ajkula napala surfera u Australiji

Dejv Pirson (48) surfovao je u sredu uveče kod Kraudi Heda, 265 kilometara severno od Sidneja, kad je ajkula zagrizla dasku za surfovanje i njegovu levu nadlakticu.

"Sedeo sam kod kuće kada je jedan od surfera koji je bio sa njim došao po mene", rekao je čuvar plaže Adam Edi. "Uzeo sam prvu pomoć i, na sreću, surferi su ga izvukli iz vode i umotali mu ruku u peškir i stavili mu steznik kako bi zaustavili preveliko krvarenje", dodao je on.

Napad se dogodio samo nekoliko dana pošto je ajkula napala Lisu Mondi (24) u zalivu Nelson, nešto južnije, dok je vejkbordovala i tom prilikom je zadobila ozbiljne povrede vrata i leve nadlaktice. Čuvar plaže je izjavio da je živeo celog života u Kraudi Hedu i da nikad do sad nije čuo za napad ajkule u tom području. Ajkule su česta pojava u Australiji, ali su smrtonosni napadi retki, sa samo 53 smrtna ishoda u poslednjih pola veka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

30°

Oblačno
 • 20:00

  Kiša
  28°C
 • 23:00

  Kiša
  24°C
 • 02:00

  Kiša
  19°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

26 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

324 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Jun 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI