Oko 100 izbeglica iz Libije umrlo na brodu

Oko 100 izbeglica iz Libije umrlo je na pretrpanom brodu pre nego što je u četvrtak stigao na italijansko ostrvo Lampeduza, izjavila je jedna od preživelih.

Oko 100 izbeglica iz Libije umrlo na brodu

"Bilo nas je 300, ali oko 100, posebno žena, nije preživelo, pa su muškarci bili primorani da bacaju njihova tela u more", rekla je ona. Njeni navodi u suprotnosti su sa informacijama koje je prethodno saopštio portparol obalske straže Vitorio Alesandro, koji je rekao da je 300 izbeglica sa teškim oblikom dehidratacije, spaseno sa broda oko 90 nautičkih milja (167 kilometara) južno od Lampeduze.

Komandant luke Lampeduza Antonio Morana izjavio je, međutim, da su spasioci u motornim čamcima koji su poslati da pomognu izbeglicama "videli odeću kako pliva na području gde su delovali i možda leševe". Morana je rekao da spasioci nisu mogli odmah da provere da li se u vodi zaista nalaze tela pošto su morali brzo da transportuju 300 imigranata koji su bili životno ugroženi. Desetine hiljada izbeglica iz Libije, uglavnom emigranata iz Afrike, proteklih sedmica došlo je na ostrvo Lampeduza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA