Libijski pobunjenici preuzeli kontrolu nad Adždabijom

Pobunjenici u Libiji, potpomognuti vazdušnim udarima koalicionih snaga, preuzeli su kontrolu nad strateški važnim gradom Adždabiju, na istoku zemlje. Snage libijskog vođe Moamera Gadafija granatirale su u međuvremenu predgrađe Misrate, na zapadu zemlje, ubivši pri tom šest osoba, među kojima i troje dece.

Libijski pobunjenici preuzeli kontrolu nad Adždabijom

Snage libijskog vođe Moamera Gadafija granatirale su u međuvremenu predgrađe Misrate, na zapadu zemlje, ubivši pri tom šest osoba, među kojima i troje dece.

Do sada poginulo 100 civila

Portparol vlade Libije Kaled Omar kazao je da je skoro 100 civila ubijeno u udarima zapadne koalicije, koji su započeli prošle subote.

On je rekao, da su 104 osobe su ubijene od nedelje do srede u Tripoliju, dok je 10 stradalo u Sirtu, rodnom gradu libijskog lidera Muamera el Gadafija. Pobunjenici, u međuvremenu, tvrde da su Gadafijeve snage danas granatirale predgrađe grada Misrata, ubivši pri tom šest osoba, među njima troje dece. "Granatiranje je trajalo skoro ceo dan, gađali su rezidencijalnu oblast na obodima Misrate koja se zove Al Džazira. Šestoro ljudi je stradalo, uključujući i tri sestre, uzrasta dve, pet i 12 godina", rekao je u telefonskoj izjavi britanskoj agenciji Rojters pobunjenik koji se predstavio kao Sadun. Misrata, treći po veličini grad u Libiji, do sada je, sudeći po izveštajima, bila poprište najžešćih sukoba Gadafijevih snaga i pobunjenika, od početka sukoba 16. februara. Arapska televizija Al Džazira večeras je izvestila da su pobunjeničke snage sa istoka uspele da uđu u grad Adžabija, koji kontroliše libijska vojska. Libijske vlasti saopštile su juče da su spremne na sprovođenje plana Afričke unije koji podrazumeva prekid borbi i dijalog među Libijcima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

30°

Oblačno
 • 20:00

  Kiša
  28°C
 • 23:00

  Kiša
  24°C
 • 02:00

  Kiša
  19°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

26 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

324 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Jun 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI