Imenovani v.d. izvršnih direktora Željeznica RS

Nadzorni odbor Željeznica Republike Srpske imenovao je na današnjoj vanrednoj sjednici vršioce dužnosti izvršnih direktora, potvrdio je predsjednik Odbora Borislav Stevanović.

Imenovani v.d. izvršnih direktora Željeznica RS

Za izvršnog direktora poslova operacija imenovan je Željko Lujić, izvršni direktor pravnih poslova je Biljana Raković, za poslove direktora infrastrukture imenovan Srećko Božanović, a za ekonomske poslove Željko Đurić.

Stevanović je podsjetio da je današnji sastanak treći nastavak vanredne sjednice Nadzornog odbora, koji je održan po zahtjevu Vlade Republike Srpske u cilju imenovanja i razrješenja najodgovornijih ljudi u Željeznicama RS.

Prije dvadesetak dana Nadzorni odbor je razriješio dotadašnje izvršne direktore, koji su do danas ipak obavljali svoju dužnost. Prema riječima Borislava Stevanovića, svi smijenjeni direktori, izuzev Dimše Todorovića, uputili su ovom organu žalbu zbog razrješenja sa funkcija.

Stevanović je istakao da žalbe doskorašnjih izvršnih direktora neće smetati u radu novih kadrova na njihovim mjestima, te poručio da će se o ovim žalbama Nadzorni odbor izjasniti u zakonskom roku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    16°C
  • 17:00

    18°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

137 cm

Promjena: -6cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI