Pronađeno tijelo utopljenice

Ronioci Ronilačkog kluba „Panteri“ izvukli su juče oko 12.30 telo Danijele Gavranić (20), koja se 11. jula utopila u Drini u semberskom selu Međaši. Telo su prepoznali Danijelin otac i momak.

Pronađeno tijelo utopljenice

Izvlačenju utopljenice prethodila je drama koja je počela još u subotu oko 18 časova, kada su ribari primetili telo koje je reka izbacila na sprud u neposrednoj blizini šljunkare BB u semberskom selu Balatunu. Prijavili su to Graničnoj policiji BiH, Terenskoj kancelariji „Severoistok" Bijeljina, a graničari su obavestili Centar javne bezbednosti Bijeljina, ali dok su policajci došli na lice mesta, reka je ponovo ponela Danijelino telo.

Juče oko četiri sata ujutro na teren su krenuli ronioci, koji su nakon skoro osam časova pretrage našli devojčino telo četiri kilometra nizvodno od mesta na kojem se pre više od mesec dana utopila. Istragom je utvrđeno da je reč o Danijeli Gavranić (20) iz Bugojna, koja je s roditeljima nakon rata živela u Dvorovima, zaseoku Rudine. Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini Milorad Debeljević rekao je da će neposredan uzrok smrti biti zvanično potvrđen nakon obdukcije.

Danijela se utopila na drinskoj plaži u selu Međaši 11. jula, gde je došla na kupanje s majkom, mlađim bratom i prijateljem. Nesrećna djevojka bila je neplivač, a da li se uspaničila pa nije uspela da se održi na površini vode ili ju je povukao vir, ostaće tajna, jer se utopila na mestu gde, prema tvrdnajma poznavalaca Drine, voda nije dublja od pola metra.

Na tom mestu devojka se i ranije kupala i nije imala nikakvih problema. Kada je Danijela nestala u talasima Drine, očajna majka je satima svakom ko bi joj prišao vikala: „Šta čekate, ulazite u vodu, spasavajte mi dete!" Potragu za telom Danijele Gavranić otežavali su mnogobrojni rukavci u ovom delu Drine, kao i nepristupačan teren.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA