Ples američkih Indijanaca oduševio publiku u Bijeljini

Plesna grupa američkih Indijanaca "Žuta ptica" oduševila je sinoć publiku u Bijeljini pričama, pjesmom i plesom plemena Apači, čiju tradiciju njeguju i predstavljaju svijetu.

Ples američkih Indijanaca oduševio publiku u Bijeljini

Dorin Dankan i njen suprug Ken imaju sedam sinova, jednu kćer i sedmoro unučadi koji čine porodičnu produkciju "Žuta ptica", a od 1984. godine nastupaju svuda u svijetu.

Dankanova je rekla novinarima da su u organizaciji Ambasade SAD prvi put u BiH i da nose divne utiske o zemlji i publici koja je posjetila njihove nastupe u Sarajevu, Tuzli, Brčkom, Banjaluci i Bijeljini. Plesna grupa američkih Indijanaca turneju nastavlja u Rumuniji.

U sali Centra za kulturu u Bijeljini plesni spektakl sa oduševljenjem je pratilo više od 600 posjetilaca, iako sala ima 500 mjesta za sjedenje.

U obraćanju publici, Dorin i Ken su poručili da je njihova misija očuvanje majke prirode i njegovanje tradicije američkih Indijanaca, te pozvali prisutne da slušajući svoje starije očuvaju vlastitue običaje i tradiciju.

Prije izvođenja muzičko-scenskog spektakla, članovi plesne trupe danas su se družili sa djecom i posjetiocima u Bijeljini i pokazali im tradicionalni način pravljenja lutaka od prirodnog materijala, uvezivanjem kukuruzovine raznobojnim koncima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI