Preventivni pregledi u seoskim mjesnim zajednicama

Četvrtu godinu zaredom Dom zdravlja Bijeljina tokom septembra i oktobra organizuje besplatne preventivne preglede u seoskim mjesnim zajednicama.

Preventivni pregledi u seoskim mjesnim zajednicama

Ove godine akcija je započela pregledima u Donjim Zagonima. Mještani ovog sela koje broji oko stotinu domaćinstava imali su priliku danas da budu pregledani od strane doktora medicine, doktora stomatologije, kao i da urade EKG snimak srca i laboratorijske analize.

Direktor Doma zdravlja, Dr Zlatko Maksimović izjavio je da samo zdrav čovjek može pomoći sebi, svojoj porodici, društvu i državi, kao i da je promocija zdravlja i prevencija bolesti stub zdravstvenog sistema. Rezultat tog uvjerenja su i ovakve akcije koje iz godine u godinu imaju pozitivne efekte.

Predsjednik mjesne zajednice Donji Zagoni, Milan Kojić je u ime mještana sela izrazio zadovoljstvo što su ekipe Doma zdravlja Bijeljina ponovo došle u njihovo selo. Prema njegovim riječima mnoge njegove komšije nemaju vremena ili iz drugih razloga nisu u mogućnosti da odu kod ljekara u grad pa koriste ovu priliku da kontrolišu zdravlje.

Danas je pregledano preko 50 stanovnika Donjih Zagona. Akcija će i ove godine obuhvatiti sve mjesne zajednice u kojima ne postoje sektorske ambulante.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA