Rekordna zapljena marihuane u BiH

Rekordnu količinu marihuane u BiH do sada u ukupnom iznosu od 80 kilograma zaplijenili su inspektori za narkotike u banjalučkoj policiji u srijedu ujutro sprovedenoj akciji kodnog naziva "Kanon".

Rekordna zapljena marihuane u BiH

Njena ulična vrijednost procijenjena je na više od 300.000 maraka. U ovoj akciji koja ja počela prije nekoliko mjeseci praćenjem osumnjičenih, uhapšeno je osam osoba, dok se za jednom, kako je potvrđeno u policiji, intenzivno traga.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi otkrio je da je rekordna zapljena marihuane koja nije genetski modifikovana i bez "aditiva", izvršena na porodičnom imanju Mile Jezdimira u Kukuljama kod Srpca koji je ujedno označen kao organizator narko grupe koja je uzgojila zaplijenjenu marihuanu i namjeravala je staviti u dalju prodaju.

Pored Jezdimira uhapšeni su još i Dragan Janković koji je takođe označen kao vođa narko grupe, Boris Obradović, te Zoran Babić. Babić je u junu 2006. godine osuđen u banjalučkom Okružnom sudu na 11 mjeseci zatvora, jer je bio dio narko grupe koja je tokom 2005. godine radi dalje prodaje nabavljala od nepoznatih osoba iz RS veće količine heroina, kokaina i marihuane.

Tokom pretresa porodičnog imanja Jezdimira kod Srpca na kojem je pronađena rekordna količina marihuane, policija je otkrila i 120 stabljika "neobrane" indijske konoplje. Marihuana je bila zapakovana u nekoliko vreća i spremna za sušenje, a zatim uličnu prodaju, dok je indijska konoplja jedva stala u policijsku maricu, koja je bila pod budnim okom policije ispred sjedišta CJB Banjaluka.

Kakav udarac je policija zadala uzgajivačima dovoljno govori podatak da je, kako pojašnjava naš izvor, akcija "Kanon" izvršena u trenucima kada je proces "proizvodnje" marihuane bio u završnoj fazi. Željko Domazet, zamjenik načelnika CJB Banjaluka, pojasnio je u srijedu na pres-konferenciji da je akcija "Kanon" izvedena u saradnji sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, te da je bila planirana više mjeseci.

"Radi se o rekordnoj zapljeni marihuane na području CJB Banjaluka. U ovoj akciji uhapšeni su D.J., M.J., S.K., B.O., Z.B., D.K., M.B. i B.V., dok se za osobom S.G. intenzivno traga", naveo je Domazet. Tokom pretresa porodičnog imanja Jezdimira, inspektori su u pomoćnim objektima pronašli marihuanu koja je bila u procesu sušenja.

Osim marihuane i indijske konoplje, pronađene su i digitalne vage. "Nezavisnim" je u srijedu potvrđeno da će osmorica uhapšenih nakon kriminalističke obrade danas u prijepodnevnim časovima biti predani nadležnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka. Iz banjalučke policije juče je saopšteno da će se akcija "Kanon" nastaviti i u narednom periodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA