Britanci kupili kontrolni udeo u libijskoj naftnoj kompaniji

Britanska kompanija Heritidž oil je objavila da je preuzela kontrolni udeo u libijskoj kompaniji koja ima dozvolu za pružanje usluga na naftnim poljima, uključujući za bušenje na moru i kopnu.

Britanci kupili kontrolni udeo u libijskoj naftnoj kompaniji

Heritidž je platio 19,5 miliona dolara za 51 odsto holdinga Sahara oil servisis i ta akvizicija će britanskoj kompaniji omogućiti da zauzme značajno mesto u libijskoj industriji nafte i gasa.

Sahara oil servisis je osnovana 2009. godine a sedište joj je u Bengaziju. Heritidž je ove godine otvorio kancelarije u Bengaziju i sarađuje sa visokim zvaničnicima libijskog Prelaznog nacionalnog saveta. Analitičari potez Heritidža ocenjuju kao lukav a direktor te kompanije Toni Bakingem kaže da su se sada „dobro pozicionirali, kako bi igrali važnu ulogu u budućnosti u industriji nafte i gasa u Libiji".

„Preuzimanje (u Libiji) u skladu je sa strategijom Heritidža da ulazi u regione bogate ugljovodonicima", istakao je Bakingem. Heritidž je angažovan na projektima istraživanja nafte u Iraku, Kongu, Malti, Pakistanu, Tanzaniji i Maliju i ima proizvodnju u Rusiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA