Uhapšen haker koji je upadao u mejlove poznatih

Kristofer Čejni sa Floride je uhapšen pošto je policija otkrila da je bez ovlašćenja postavljao na internet golišave slike poznatih osoba među kojima je bila glumica Skarlet Johanson.

Uhapšen haker koji je upadao u mejlove poznatih
Trideset petogodišnji haker je bez ovlašćenja upadao u mejlove poznatih osoba i skidao njihove privatne podatke i slike. Čejni se po 26 tačaka optužnice, za krađu indentiteta, neovlašćen pristup računarima i prisluškivanje. Ukoliko ga sud proglasi krivim, suočice se kaznom do 121 godine zatvora.

Čejni je od novembra do februara krao korisnička imena i šifre za tuđe imejl naloge, a zatim, podešavanjem opcije za prosleđivanje poruka, kopije svakog primljenog mejla slao na svoj nalog, navodi se u optužbi. Haker je na taj način imao pristup tuđim porukama čak i kada je vlasnik naloga menjao šifru. Šteta na imejl serverima koju je naneo procenjena je na najmanje 5.000 dolara po pojedinačnom slučaju.

U operaciji nazvanoj "Hackerazzi" otkriveno je da je Čejni provalio u mejlove brojnih poznatih osoba, a da je planirao da uskoro na internet lansira slike golih Mile Kunis i Kristine Agilere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    10°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI