Šećerana traži pomoć od opštine

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić rekao je danas da će informacija o stanju u bijeljinskoj Fabrici šećera biti upućena u lokalni parlament, na kojem će biti razmatrano na koji način opština može da pomogne tom preduzeću.

Šećerana traži pomoć od opštine

Mićić je danas, nakon sastanka sa pomoćnikom direktora za pripremu bijeljinske Fabrike šećera Radetom Rakićem, izrazio nadu da će u Skupštini opštine biti "pronađeno pozitivno rješenje", za prevazilaženje problema u tom preduzeću.

On je istakao da opština Bijeljina ne želi da se miješa u odnos Vlade i resornog ministarstva prema "Šećerani", ali da želi da pomogne radnicima i poljoprivrednim proizvođačima ove fabrike koja ima veliki značaj za privredu Semberije.

Rakić je rekao da je od opštine zatražena materijalna pomoć za radnike fabrike koji već devet mjeseci nisu dobili plate.

On je izrazio nadu da će Šećerana početi sa radom od 15. decembra, uz pomoć strateških partnera, Zemljoradničke zadruge "Jankovci" iz Hrvatske.

Današnjem sastanku prisustvovao je i načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Predrag Jović koji je rekao da će poljoprivredni proizvođači dobiti novčanu pomoć do deset odsto tržišne cijene šećerne repe.

Proizvodnja u bijeljinskoj šećerani počela je u oktobru prošle godine, nakon skoro dvije decenije pauze.

Proizvodnja je ponovo stala nakon sedam mjeseci rada, kada je u policijskoj akciji "Mašina" u vezi sa pranjem novca uhapšen vlasnik "Šećerane" Zoran Ćopić, čija je imovina zaplijenjena do okončanja sudskog procesa.

U Fabrici šećera u Bijeljini trenutno je stalno zaposleno 85 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA