Ivan Hajduković - Apel za pomoć (1416)

Mališan Ivan Hajduković iz Šćemlije kod Zvornika rođen je sa srčanom manom koja ga sprečava da ima normalno djetinjstvo, ispunjeno igrom i smijehom. Od toga ga dijeli operacija u Londonu koja košta oko 60.000 evra, a koje porodica ne može da obezbijedi bez pomoći dobrih ljudi.

Ivan Hajduković - Apel za pomoć (1416)

Dvogodišnji Ivan prvu operaciju, zbog urođene srčane mane, imao je samo tri dana po rođenju.- Ivan je rođen sa suženom arterijom, koja mu je treći dan po rođenju odstranjena i ugrađen ``šant``, plastična cjevčica na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta u Beogradu - kaže majka Ivana i dodaje da dječak ima još dvije srčane mane.

Zbog svega toga Ivan ne smije da se zamara, čak ni da plače dugo, usljed čega sav poplavi. Uz njega neko mora da bude 24 časa.- Praktično smo jednom mjesečno u Beogradu na Institutu, jer Ivan ima loš imunitet, sklon je bolestima i zbog srčane mane trpe njegova pluća - priča Ivana.

Kada mu je stavljen ``šant``, spasen mu je život, jer da operacija nije urađena, ne bi poživio ni sedam dana. Međutim, nova operacija mora da se uradi do proljeća.- Sve do sada smo mislili da će drugu operaciju imati takođe na Institutu, ali su nam rekli da je najbolje da se operiše u Londonu, jer oni ne mogu ništa da garantuju. Njegov doktor nam je rekao i da do 22. decembra moramo reći da li imamo novca za operaciju - napominje Ivana.

Ivanovi roditelji su skromnih primanja i nisu u mogućnosti da skupe novac. Nadaju se i pomoći dobrih ljudi, kako bi omogućili da mali Ivan poživi i ima djetinjstvo ispunjeno igrom, kao i druga djeca.Tokom mjeseca novembra u funkciji će biti Humanitarni broj 1416, čijim pozivom (iz M:tel mobilne i fiksne mreže) darujete 1 KM za operaciju Ivana Hajdukovića. Pomoć možete uplatiti i na žiro račune, čiji brojevi se nalaze na video snimku.

Hvala Vam! Za Ivanovo srce!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 05:00

    14°C
  • 08:00

    13°C
  • 11:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

92 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 09. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI