Starica od 92 godine optužena za ubistvo

Klara Tang (92) najstarija je žena koja će u Australiji izaći na sud zbog ubistva, preneli su danas lokalni mediji. Tang je optužena da je ubila svog bogatog supruga Čing Jung Tanga (98), s kojim je u braku provela 70 godina.

Zanimljivosti

Prema optužnici, ona je ubila muža u njihovom stanu u Sidneju marta prošle godine. Na lokalnom sudu prošle sedmice izjasnila se da nije kriva, piše list "San Herald", navodeći da se njena odbrana zasniva na tome da je mentalno bolesna, odnosno da je dementna.

Na ročištu je određeno da ona treba da izadje na suđenje, a datum početka procesa još nije preciziran. U dokumentaciji koju je prikupila policija opisano je kako je bračni par Tang pretrpeo japansku invaziju na Kinu i živeo u Kini pre nego što je došao iz Šangaja u Sidnej pre 30 godina. Tang se, prema sopstvenoj izjavi, plašila da je suprug truje, odnosno stavlja otrov u hranu.

List "San Herald" piše da je Klara Tang dva puta ubola muža nožem u stomak. Otkako je uhapšena nakon ubistva, ona je smeštena u dom za stara lica, uz policijski nadzor.