Iz nezadovoljnih klubova traže sastanak sa gradonačelnikom Mićićem

Udruženi sportski klubovi u Bijeljini zatražili su hitan sastanak sa gradonačelnikom Mićom Mićićem o temi raspodjele sredstava za sport iz lokalnog budžeta.

Iz nezadovoljnih klubova traže sastanak sa gradonačelnikom Mićićem

"Smatramo da Savjet za sport nije obavio dobar posao, a gradonačelnik zbog svojih obaveza nije mogao da uvidi greške koje su napravljene", navodi se u saopštenju koje je medijima danas dostavljeno u ime 11 sportskih klubova u gradu. Zbog nezadovoljstva predviđenom raspodjelom budžetskog novca hitan sastanak sa gradonačelnikom Bijeljine zatražili su predstavnici Košarkaškog kluba "Feniks basket", Fudbalskog kluba "Zvijezda 09", Karate kluba "Akademac", Kik-boks kluba "Panter", Omladinskog fudbalskog kluba "Zenit" i Fudbalskog kluba "Sloga" Crnjelovo.

Među potpisnicima nezadovoljnih su i "Optima moto-sport" klub, Odbojkaški klub "Libero", Klub dizača tegova "Bijeljina", Konjički klub "Vranac" i DŽudo klub "Radnik".

Medijima su dostavljena i pitanja sportskih radnika koja su postavljena gradonačelniku Mićiću, u kojima se ukazuje na nelogičnosti pri raspodjeli gradskog novca za sport.

U klubu "Feniks basket" ističu da su skinuti sa budžeta grada, iako imaju najviše okupljene djece, uz sumnju da je drugi gradski klub dobio preko 13.000 KM zbog toga što je njegov predsjednik član lokalnog Savjeta za sport i član jedne od vladajućih stranaka u Bijeljini.

Fudbalski klubovi pitaju zašto se isto ne finansiraju svi koji su u istom rangu takmičenja i zašto je novac uskraćen i onima koji ispunjavaju 90 odsto stavki iz važećeg pravilnika.

"Takmičar Kik-boks kluba `Panter` proglašen je za najboljeg sportistu grada Bijeljina za prošlu godinu, da li je sramotno da ovom klubu odobrite 958 KM i po kojem je to pravilniku", pitaju sportski radnici gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića.

U pismu se navodi i da je preko 3.000 KM iz gradske kase dodijeljeno nepostojećem Klubu malog fudbala "Radnik".

Nezadovoljni sportski radnici ukazali su i na sukob interesa članova gradskog Savjeta za sport, koji su istovremeno predsjednici i članovi uprava klubova kojima su dodijelili novac iz lokalnog budžeta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA