Bračni par usvom dvorištu pronašao zakopano blago

Dječji san o pronalasku skrivenog blaga ostvario se jednom paru iz Njujorka- kada su u bašti svoje kuće pronašli metalni sef pun zlata, dijamanata i buntova novčanica.

Zanimljivosti
Ispalo je da ukupno 52.000 dolara koje su našli zakopane zapravo pripada njihovim komšijama koji su bili opljačkani prije sedam godina.

Blago u bašti Metju i Maria Emanuel pronašli su kada su unajmili radnike da im posade novo drveće. Dosad su živjeli u kući četiri godine potpuno nesvjesni što skriva njihovo dvorište.

Tek kada je jelen pojeo ostatke starog drveća, ugledali su metalnu kutiju.

- Nismo znali da se radi o sefu, mislili samo da su unutra neke žice od struje - objasnio je Metju.

Radnici su izvadili kutiju, a unutra je pronađen nevjerovatan sadržaj: deseci prstenja, uključujući i zaručnički prsten, zlatnina, novčanice od po 100 dolara i poludragi kamen.

- Bilo je nevjerovatno. Unutra je bio papir s adresom koja je upućivala na naše komšije. Pokucao sam na njihova vrata i pitao ih je li ih ko opljačkao, a oni su rekli da jeste. Gospođa je bila u šoku - kazao je Metju. Policajci su joj nakon pljačke rekli da nikad neće vidjeti svoje stvari.

Policija je izvijestila da se provala dogodila 2011. godine i da je pritom ukraden sef. Komšije koji nisu željeli pred kamere kazali su da su iznenađeni i zahvalni.

Maria je kazala da ju je puno ljudi pitalo hoće li vratiti nađeno blago.

- Nije bilo upitno, stvari nisu bile naše - kazala je.