FOTO Otvoren Sajam turizma Bijeljina-turist

  • Novosti
  • 18. May 2018.

U Bijeljini je danas ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković otvorio 9. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture "Bijeljina-turist".

FOTO Otvoren Sajam turizma Bijeljina-turist

- Semberija i cijela Republika Srpska moraju još više promovisati i bolje iskoristi turističke potencijale i prirodna bogatstva kojima obiluju.Uz bogatstvo i potencijale koje imamo potrebno je da unaprijedimo sve što je dobro i otklonimo sve što je loše - istakao je Gluhaković.

Otvaranju sajma prisustvovala je i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović koja je istakla da je Bijeljina kapija za ulazak turista u Srpsku, što daje poseban značaj ovoj manifestaciji.

- Etno-selo "Stanišići" je inicijalna turistička destinacija koja dovodi turiste u Bijeljinu, ali ovaj Grad nudi i kvalitetne hotele, brojne kulturne manifestacije kao najbolje promotere turizma, sada i zaštićeno močvarno područje Gromiželj, što je vrlo atraktivno za strane turiste, kao i sjajne potencijale za razvoj seoskog turizma - navela je Jovanovićeva.

U obraćanju izlagačima i posjetiocima sajma gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je značaj sajmova i privatnog preduzetništva u Gradu, kao i sve veći udio od turizma u razvoju ovog kraja.

- Ovakve manifestacije doprinose da na pravi način afirmišemo turizam Semberije. Hvala Ministarstvu koje nam je dalo podršku da Sajam turizma u Bijeljini postane tradiocionalna manifestacija, a veliki broj okupljenih izlagača i posmatrača pokazuje koliki je značaj ovog Sajma za Bijeljinu i okolinu - istakao Mićić.

Dvodnevni Sajam turizma i gastrokulture "Bijeljina-turist" održava se na trgu u centru Grada, a predstavlja se više od 80 domaćih izlagača i gostiju iz zemalja regiona.

Za predstavljanje turističkih potencijala Srpske i zemalja regiona namijenjeno je više od 500 metara kvadratnih besplatnog izlagačkog prostora.

Prvog i drugog dana sajma predstavljju se turističke organizacije, turističke agencije, banje i klimatska lječilišta, ugostiteljski objekti, privredni subjekti i proizvođači zdrave hrane svojim promotivnim materijalom. Drugog dana sajma predviđeno je da ugostiteljski objekti i proizvođači zdrave hrane predstave svoju nacionalnu kuhinju.

Tokom oba sajamska dana stručni žiri, u kojem će biti predstavnici turističkih organizacija, izabraće najbolje izlagače u 10 kategorija.

Biće proglašena najuspješnija turistička promocija i promocija nacionalne kuhinje, najuređeniji izlagački prostor iz oblasti turizma i ugostiteljstva, najbolji promotivni materijal i najposjećeniji štand.

Na sajmu će biti izabrane i najbolje predstavljanje turističke agencije, prijatelji sajma iz Republike Srpske i iz inostranstva, kao i najuređeniji štand iz oblasti ručnih radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA