FK "Radnik" osvojio šesti trofej u Kupu Republike Srpske i ušao u istoriju

Fudbaleri Radnika su po drugi put uzastopno odbranili trofej u Kupu Republike Srpske, jer su u finalnom susretu 25. izdanja ovog takmičenja, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, savladali Krupu ukupnim rezultatom 6:5 (1:1 nakon regularnog dela meča). Tako su došli do šestog trofeja u ovom takmičenju.

FK "Radnik" osvojio šesti trofej u Kupu Republike Srpske i ušao u istoriju
U ne baš pretjerano dinamičnoj i kvalitetnoj igri, po veoma teškom terenu, fudbaleri Radnika su poveli u 38. minutu, kada je Dušan Martinović sjajno centrirao sa lijeve strane, a na drugoj stativi loptu sačekao Irfan Hadžić, poklonio se i glavom zatresao mrežu Krupljana. Sedam minuta kasnije, Krupa je izjednačila nakon što se lopta odbila na poluvolej Slobodanu Milanoviću, koji je pogodio sa 20 metara.

U 86. minutu Krupa je mogla do pobjede. Imali su šansu preko Igora Makitana, koji je posle kornera pogodio prečku, a u nastavku akcije su fudbaleri Radnika otklonili loptu sa gol linije i tako obezbjedili penal lutriju. Tu je presudila šesta serija, kada je Petar Banović šutirao visoko preko gola. Prije toga, Branislav Ružić je odbranio šut Radosava Aleksića u drugoj seriji, dok je Velibor Đurić u četvrtoj seriji šutirao pored gola.

RADNIK - KRUPA 6:5 (1:1, 1:1)

Stadion: Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 1.500. Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Strelci: Hadžić u 38. minutu za Radnik, a Milanović u 45. minutu za Krupu. Strelci iz penala: Martinović, Vasić, Glišić, Okić i Srećković za Radnik, a Nikolić, Milanović, Mirosavljević, Marjanović za Krupu. Žuti kartoni: Despotović, Srećković (Radnik), Ilić, Balabanović (Krupa).

RADNIK: Ružić, Radović (Merajić od 88. minuta), Martinović, Sušić (od 46. minuta Srećković), Beširović, Vasić, I. Hadžić, Despotović, Glišić, Đurić, Okić.

KRUPA: Kutić, Makitan, Gvozdenović (Dabić od 70. minuta), Mirosavljević, Nikolić, Balabanović, Aleksić, Milanović, Ilić, Marjanović. Đamara (Banović od 56. minuta).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA