Rasvjetljena sva krivična djela protiv polnog integriteta

U Bijeljini su u prvoj polovini godine evidentirana tri krivična djela protiv polnog integriteta i sva su rasvijetljena, navodi se u informaciji o stanju kriminaliteta na području grada koja će biti razmatrana u lokalnom parlamentu u srijedu, 25. jula.

Rasvjetljena sva krivična djela protiv polnog integriteta

Među ovim krivičnim djelima su slučaj silovanja, slučaj iskorištavanja maloljetnih lica i djece za pornografiju i jedan slučaj naveden kao ostala krivična djela protiv polnog integriteta prema Krivičnom zakonu Republike Srpske.

U prvoj polovini godine policija je na području Bijeljine evidentirala 28 krivičnih djela protiv života i tijela, među kojima su jedno ubistvo u pokušaju, četiri slučaja nanošenja teških tjelesnih povreda i 23 krivična djela nanošenja lakih tjelesnih povreda, a tužilaštvima je prijavljeno 36 lica.

U ovom periodu evidentirana su 202 krivična djela protiv imovine, što je smanjenje za 7,34 odsto u odnosu na prvu polovinu prošle godine, dok je broj krivičnih djela krađe smanjen za 23,21 odsto.

Najviše krađa izvršeno je u prodavnicama, pomoćnim i ugostiteljskim objektima, ali česti su i slučajevi "džeparenja" i krađe električne energije, a od najtežih krivičnih djela protiv imovine registrovana su četiri razbojništva.

U oblasti maloljetničke delinkvencije na području Bijeljine je za pola godine registrovano 18 maloljetnika koji su počinili krivična djela, što je povećanje u odnosu na uporedni period kada je evidentirano 14 maloljetnih prestupnika. Među maloljetnicima koji su počinili krivična djela su i dvije ženske osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA